El Consell licita les obres del col•legi Regina Violant d’Almassora per a resoldre 12 anys en barracons

Galí: “El compte arrere del calvari que pateix la comunitat educativa és definitiu”.

La licitació de les obres de construcció del col•legi Regina Violant ja és una realitat. La pltaforma de contractació publica avui l’obertura del termini perquè les empreses interessades presenten les seues ofertes al concurs públic per a acabar l’edificació que va abandonar en el seu moment l’adjudicatària Torrescámara. El preu de licitació és de 5.715.047,45 euros.

“La Generalitat Valenciana ha reservat el pressupost necessari per a 2019, el termini per a presentar pliques ha arrancat i, per tant, el compte arrere del calvari que pateix la comunitat educativa és definitiva”, defensa l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí. La primera edil va contactar amb l’AMPA del col•legi després de rebre la comunicació de la Conselleria d’Educació del desbloqueig del procés per a compartir “l’enorme alegria després de tant temps de desenganys”. “Es va a construir sí o sí, aquesta és la prova”, ha declarat.

Rovira  

Amb la publicació en el Diari de la Unió Europea i en la plataforma de contractació de l’Estat s’obri el termini de quatre mesos perquè les constructores registren les seues ofertes, ajustades al projecte redactat pels tècnics municipals. Estudiar la documentació de les pliques, establir els barems de cada proposta i adjudicar les obres a l’empresa guanyadora del procés conclouran els tràmits administratius que la Conselleria d’Educació va reactivar després de l’abandó de l’empresa adjudicatària inicialment.

“Estarem molt atents durant tot el procés, com també ho hem fet en aquest temps, massa llarg per a tots”, ha assenyalat Galí. En aquest sentit, l’alcaldessa s’ha referit a la “improvisació” en el disseny del pla d’infraestructures educatives d’Almassora “que era nul fins fa poc, amb un col•legi Santa Quitèria que va estar a la vora de la desaparició i un centre com el Regina, de tres línies, que va nàixer en barracons en 2006 perquè no va haver-hi la previsió necessària, a més de que l’institut Álvaro Falomir porta més d’una dècada sent insuficient per al volum d’estudiants que rep”.

Per tot açò, el compte arrere per a acabar el Regina Violant, que fregarà els 600 estudiants en el qual serà el col•legi més gran d’Almassora, s’uneix a la inclusió en el programa Edificant del Santa Quitèria, l’IES Álvaro Falomir i les millores sol•licitades per tots els centres per a actualitzar les seues instal•lacions. “La bolcada que donarà el planejament d’infraestructures educatives serà definitiva a partir de 2019, quan comencen a veure’s els resultats del pla Edificant i prenga forma la construcció del Regina”, ha conclòs Galí.

PublicitatJuega Limpio Orihuela