El Regne Unit i Portugal tornen a confinar-se

El confinament del país durarà fins el desembre.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat aquest dissabte el confinament general d’Anglaterra durant quatre setmanes. La mesura, que busca frenar l’alarmant corba de contagis i evitar el col·lapse del sistema sanitari, entrarà en vigor dijous que ve i finalitzarà el 2 de desembre.

Aquest és un canvi en l’estratègia de restriccions locals del govern conservador britànic, que tancarà obligatòriament els comerços i negocis no essencials i l’hoteleria. Tanmateix, les escoles i les universitats continuaran obertes.

Johnson ha fet aquest anunci el mateix dia que el Regne Unit ha superat el milió de casos de Covid-19 registrats, vora 22.000 en l’última jornada. Des de l’inici de la pandèmia, al Regne Unit han mort 46.500 persones.

Portugal també se confina

El govern portugués va anunciar hui el confinament dels municipis amb risc elevat de contagi de coronavirus a partir del 4 de novembre, mesura que aconsegueix 70% de la població i que estableix que només s’ha d’eixir de casa per a activitats imprescindibles com treballar, anar al col·legi o fer les compres.

La mesura va ser decidida hui en un consell extraordinari de ministres i s’aplicarà per regla general als municipis amb una incidència superior als 240 casos per 100 mil habitants en els últims 14 dies, situació en la qual es troben actualment 121 localitats portugueses, entre elles Lisboa i Oporto, amb 7.1 milions d’habitants.

“Si no hem de fer gens indispensable, hem de quedar-nos a casa. Podem anar a treballar, a l’escola, a comprar, eixir a fer exercici, assistir a persones que ho necessiten… Però la regla és que hem de quedar-nos a casa”, va explicar el primer ministre, Antonio Costa, després del consell.

CatalanSpanish