La Diputació i l’Ajuntament de Benicàssim presentaran en societat la rehabilitació de Vila Elisa

El Govern Provincial incorpora aquesta actuació al seu compromís amb el turisme d'experiències i la posada en valor del patrimoni.

Aquest espai oferirà un lloc segur, d'atenció, informació i assessorament davant qualsevol situació d'assetjament, abús o agressió sexual.

La Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Benicàssim presentaran a la societat benicensei provincial el resultat de la rehabilitació de Vila Elisa aquest cap de setmana.

Així, i abans de la seua imminent posada en funcionament, el Govern Provincial i el consistori posen fi a 11 anys d’inactivitat en aquest emblemàtic espai. Amb això, la Diputació suma aquesta important actuació al seu compromís no solament amb el turisme d’experiències i la dinamització cultural de la província, sinó amb la posada en valor del patrimoni històric i la seua divulgació com a actiu generador de noves oportunitats en els municipis.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha assegurat que “Benicàssim suma amb la rehabilitació de Vila Elisa una autèntica joia patrimonial al turisme i l’activitat cultural i social de la nostra província. Estem a punt de posar a la disposició de tots els benicenses i de la província un espai que passa a ser un important actiu per a generar noves oportunitats.

A partir de molt prompte Vila Elisa s’incorporarà a les coses bones que passen en aquesta terra i que ens fan sentir tan orgullosos de ser de la província de Castelló. Gràcies a la decidida aposta del seu Ajuntament, amb la seua alcaldessa Susana Marqués al capdavant, i al suport del Govern Provincial en tot just uns dies Vila Elisa tornarà a obrir les seues portes a un millor futur no solament per a Benicàssim sinó també per a la resta de la província de Castelló”.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués ha assenyalat per la seua part que “és tal la inquietud i la necessitat dels veïns de tornar a visitar i estar en Vila Elisa, perquè es puga constatar en tota la seua esplendor, l’impressionant treball arquitectònic i tècnic que s’ha realitzat. Estem molt orgullosos de l’esforç realitzat per a retornar la lluentor i la magnitud a aquest palauet que és un dels símbols de Benicàssim que volem que tots el puguen observar així, net i franc”.

Per aquest motiu, el divendres a la vesprada a les 19 hores i el dissabte al matí a partir de les 10.30, s’obrirà el recinte de Vila Elisa perquè conega l’espai i es genere la inquietud per organitzar i omplir de contingut la vila en en un futur immediat. També assistiran representants del sector turístic i social de Benicàssim i de la província, amb la finalitat que coneguen aquest recurs que a partir de ja, podrà ser un al·licient per a l’arribada de turistes i organització d’esdeveniments.

Però a més de la visita del divendres a la vesprada, el dissabte al matí també les portes de la Vila estaran obertes al públic en general perquè qui desitge. La visita pública començarà a partir de les 10.30 i fins a les 13.30 en grups de 50 persones. Per a participar en aquestes visites només cal acudir fins a la vila i incorporar-se a algun dels grups.

Susana Marqués ha recalcat que “la nova Vila Elisa, remodelada i impecable és una fita en la història de la nostra ciutat i per tant, havíem de fer-ho participatiu. Crec que tots els veïns de Benicàssim han sentit com a propi aquest projecte. A més, la inestimable col·laboració de la Diputació que ha fet possible amb el seu compromís i finançament, la recuperació de la Vila, fa més si cap popular aquest projecte de rehabilitació patrimonial. Per això, no volem que els ciutadans es perden ni un detall del projecte. Volem que vegen la vila ara nua i mostrant l’enforteix a la construcció, perquè després es valore encara més el contingut i la dinamització”.

Declaracions a les quals el president provincial ha afegit que “la cuidada rehabilitació de cadascun dels espais deixa com a resultat un edifici preciós, que recupera tota l’esplendor de l’època de les viles de Benicàssim com a important exponent del nostre turisme, en un enclavament meravellós, enfront del nostre mar Mediterrani”.

Dades del projecte

El projecte de rehabilitació de Vila Elisa va ser redactat pels arquitectes José Ramón Torno, Carlos Ortega i Aleksandra Mrdja, amb la participació com a assessor emèrit de Manuel Portaceli el redactor original del primer projecte. Els treballs s’han desenvolupat amb l’objectiu primordial, com és respectar la singularitat d’aquest edifici emblemàtic construït en 1943; però al mateix temps dorandolo dels espais i àrees de gestió i treball necessaris per a convertir-ho en un lloc de referència per a usos múltiples.

El projecte de remodelació de Vila Elisa ha contemplat l’actuació sobre tota la parcel·la d’una superfície total de 4263 metres quadrats i els dos edificis que compten amb una superfície construïda entre tots dos de quasi 2000 metres quadrats.

Publicitat