28.2 C
Valencia

El Consell opta per rehabilitar cases al món rural per a crear vivenda social

La conselleria, segons ha avançat Martínez Dalmau, treballa ja per a aconseguir en 2021 un Pla Renhata que òbriga una línia específica per al món rural

- Publicitat -AVL

La Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana treballaran de manera coordinada per a realitzar un diagnòstic precís de la situació de l’habitatge a la província i fer valdre la necessitat d’ampliar el parc públic de cara als pròxims danys, en els quals han d’implicar-se de forma decidida els mateixos municipis.

Esta és una de les idees que han analitzat este matí en el Palau Provincial el president de la Diputació, José Martí, i el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, que han estudiat fórmules de col·laboració entre totes dues administracions “per a recuperar totes aqueixes cases que estan tancades als pobles i que poden ser clau, entre altres aspectes, per a combatre la despoblació”, ha assenyalat José Martí.

El president de la Diputació ha destacat que “per a nosaltres és essencial que els pobles d’interior tinguen habitatges en condicions per a mantenir als veïns i, sobretot, perquè vinguen famílies a viure”. Per este motiu deixa patent que “farem tot el necessari per a col·laborar, en la mesura de les nostres possibilitats, amb la Generalitat, des d’on s’anima que els municipis amplien el seu parc d’habitatge públic i a aconseguir que els propietaris rehabiliten cases, les posen en el mercat i activen lloguers en bones condicions”.

Rubén Martínez Dalmau, per part seua, ha explicat les diferents línies d’ajudes que es tramiten des de la conselleria, per al que demana a la Diputació que utilitze totes les seues eines “per a donar-les a conéixer” i que en tots els municipis els ciutadans sàpien quines opcions tenen a l’hora de rebre subvencions. Per a això, es considera important posar en marxa una finestra única que puga donar tota la informació relativa a l’habitatge.

El vicepresident de la Generalitat Rubén Martínez Dalmau amb el President de la Diputació de Castelló Josep Martí. Font: Diputació de Castelló.

Una de les línies d’ajuda més destacades és el Pla Renhata per a la reforma interior d’habitatges, que enguany compta amb un pressupost de 3 milions d’euros. La conselleria, segons ha avançat Martínez Dalmau, treballa ja per a aconseguir en 2021 un Pla Renhata que òbriga una línia específica per al món rural, “perquè considerem que posar en condicions els habitatges és bàsic per a fer front a la despoblació”.

La reunió, celebrada en el Palau Provincial, ha comptat també amb la presència del diputat provincial de Desenvolupament Sostenible i Acció contra la Despoblació, Santi Pérez, així com amb els secretaris autonòmics d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat, Laura Soto, i d’Habitatge i Funció Social, César Jiménez.

En la trobada s’ha analitzat també l’estudi sobre l’accessibilitat de tots els edificis públics que vol impulsar la Generalitat, així com el contacte directe amb l’Institut Valencià de Finances (IVF) per a aconseguir línies d’ajudes que permeten impulsar la promoció d’habitatges i apostar, sobretot, per la sostenibilitat.

Tant per a José Martí com per a Rubén Martínez Dalmau és clau la rehabilitació, però també, de manera paral·lela, l’ampliació del parc d’habitatge públic. Així, si en l’actualitat hi ha 13.000 habitatges en la Comunitat Valenciana, el repte per a la dècada vinent és arribar a les 35.000. De les quals 10.000 serien a la província de Castelló de les que ja hi ha vora a 5.000). “Això ens permetria tindre més opcions per a oferir lloguers socials i disposar de cases de seguretat que oferir en temes de desnonaments o de violència masclista”, ha subratllat el conseller.

Per part seua, José Martí ha incidit en què “els pobles tenen cases i entre tots hem d’aconseguir posar-les en el mercat en les millors condicions perquè la gent es quede a viure als pobles, i aqueix serà sens dubte un repte de les administracions i, per descomptat, de la Diputació”

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,750FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat invertirà 36 milions d’euros en l’ampliació de l’Hospital Marina Baixa

Es tracta d'una superfície construïda de 32.714 m² destinats a serveis assistencials flexibles, eficients i humanitzats.

Els sindicats demanen un protocol perquè en qualsevol aula amb un contagi de coronavirus facen tests a tots els alumnes

CSIF explica que existeix una elevada inquietud entre professionals docents, alumnat i famílies per la falta d'un criteri unificat referent a això.

Alfafar inicia la campanya de recollida d’arròs

La campanya es realitzarà en les 840 hectàrees que conformen la Marjal d'Alfafar.

Cevisama celebrarà la seua pròxima edició del 24 al 28 de maig de 2021

Fira València retarda la pròxima edició de Cevisama a maig de 2021.

Normalització Lingüística llança el GIF de Vila-real per a donar visibilitat al nom correcte de la ciutat

Amb l'objectiu d'ajudar a la difusió i visibilitat d'estos GIF animats, els departaments municipals amb xarxes socials pròpies l'incorporaran hui a les seues publicacions.
- Advertisement -

: Valencià