El rei veu “molts motius” per a estar “orgullosos” de la Universitat espanyola

Felip VI ha assegurat hui que els espanyols poden sentir-se "orgullosos" de la Universitat a Espanya per haver "complit la seua missió" de contribuir al progrés del país en els últims 40 anys, encara que ha animat a potenciar-la encara més en la seua tasca perquè "el seu prestigi és també el d'Espanya".

rei

Felip VI ha assegurat hui que els espanyols poden sentir-se “orgullosos” de la Universitat a Espanya per haver “complit la seua missió” de contribuir al progrés del país en els últims 40 anys, encara que ha animat a potenciar-la encara més en la seua tasca perquè “el seu prestigi és també el d’Espanya”.

El rei ha presidit la inauguració del curs universitari 2018/2019 en el Paranimf de la Universitat Politècnica de València (UPV) al costat del ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, i el president la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Roberto Fernández.

Després de recordar que enguany es compleix el 40 aniversari de la Constitució, don Felipe ha subratllat que la Universitat s’ha consolidat en aquest temps com “un element clau per a afermar i enfortir el progrés econòmic, l’avanç cultural i social” i la connexió dels joves i el món acadèmic amb Europa i el món.

“La Universitat espanyola ha complit amb la seua missió, que és la de formar ciutadans, generar coneixement i investigar. Tenim molts motius per a estar orgullosos de l’educació superior a Espanya, encara que sempre hem de treballar perquè millore, perquè no perda impuls i per a la seua permanent adequació als temps”, ha afirmat el cap de l’Estat.

Felipe VI també ha valorat que la formació universitària a Espanya siga “una de les més accessibles per al conjunt de la ciutadania”, al mateix temps que ha aconseguit “graus evidents d’excel·lència” i són “conegudes i reconegudes a tot el món”.

Publicitat