La reina Sofia inaugurarà a València el congrés de bancs d’aliments

El Congrés Nacional se celebrarà del 24 al 26 de maig en la Fundació Bancaixa

La reina Sofia inaugurarà el trenta tercer Congrés Nacional de la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments, que se celebrarà del 24 al 26 de maig en la Fundació Bancaixa de València i debatrà qüestions com la possible estructura jurídica d’estos bancs i el nou reglament europeu sobre protecció de dades.

El Congrés, que serà inaugurat per la reina el divendres 25, reunirà a representants de quasi tots els bancs d’aliments espanyols, que sumaran més de 200 persones entre congressistes i acompanyants, segons informen en un comunicat, han informat fonts de l’organització.

Durant estes jornades, es debatran diversos temes relacionats amb l’activitat dels bancs d’aliments, amb una ponència sobre la comptabilitat de les existències de productes als bancs d’aliments i la possible estructura jurídica d’estos organismes, que serà presentada per Renata Mendaña, sòcia del departament mercantil del despatx Garrigues.

En una segona ponència es tractarà sobre altres temes d’actualitat relacionats amb l’activitat dels bancs d’aliments, en concret el nou reglament europeu sobre protecció de dades, a càrrec de Rocío García, directora de la zona de Madrid del Grup Qualia, i “El projecte Tribal”, que serà impartida pel responsable del projecte, Jesús Lavilla.

Dins del Congrés tindrà lloc la celebració de l’Assemblea anual de la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments, en la qual s’exposarà la Memòria 2017 i es triarà als nous membres del Comité Executiu i es nomenarà nou president.

L’organització del Congrés, que ha destacat el suport de col·laboradors com l’Obra Social La Caixa i el seu agraïment als benefactors i voluntaris, ha indicat que també es presentarà la memòria del Banc d’Aliments de València.

En 2017, es van moure 7,3 milions de quilos d’aliments provinents de les indústries de l’alimentació, de la distribució i d’altres procedències. En total, s’han repartit aliments a 251 institucions benèfiques, que atenen a 48.306 persones necessitades. EFE