15.7 C
Valencia

Anuncien el primer cas de reinfecció per coronavirus a Espanya

També han identificat, per primera vegada, com una reinfectada provoca contagis en el seu entorn.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Servei de Microbiologia i Malalties Infeccioses de l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid ha descrit el primer cas de reinfecció per SARS-CoV-2 a Espanya que haja sigut recollit en una publicació científica. En concret, es tracta d’una dona que va tindre la seua primera infecció a principis d’abril amb un cep del virus, i al setembre amb un altre cep, de major gravetat, per la qual va haver de ser hospitalitzada.

Fins al moment sol s’han comunicat en el món 27 casos de reinfecció, recollits com a publicacions científiques acceptades o en repositoris bibliogràfics durant el seu procés d’avaluació.

Els investigadors de l’Hospital Gregorio Marañón, liderats per Darío García de Viedma, han descrit l’escenari epidemiològic complet que envolta a una reinfecció. És a dir, a més de la seqüenciació de genoma complet del virus, es van dur a terme entrevistes epidemiològiques exhaustives dels casos, per a, amb tota esta informació d’alta qualitat, ordenar la cadena de transmissió que ocorre al voltant de la reinfecció.

Per tant, no sols han pogut determinar que la variant que reinfectà a la pacient correspon amb les que circulaven en el seu entorn epidemiològic, sinó que s’ha descrit, per primera vegada, com la pacient, una vegada reinfectada, provoca una transmissió posterior en el seu entorn pròxim. Fins al moment no es tenia constància que un pacient reinfectat tenia capacitat de transmetre el virus.

- Publicitat -

Pels resultats de l’estudi dels investigadors de l’Hospital Gregorio Marañón, s’ha pogut demostrar que en este cas, la pacient, una vegada reinfectada, ha transmés aqueixa segona variant del cep al seu entorn pròxim, casos que no havien tingut un episodi de COVID-19 previ, i que, per tant, s’havien infectat com a resultat de l’exposició a la pacient reinfectada.

Els científics expliquen que per a demostrar una reinfecció no sols s’ha d’identificar a un pacient que haja tingut dos episodis clínicament compatibles amb COVID-19 separats en el temps. També és necessari demostrar microbiológicament que el cep de SARS-CoV-2 que va causar la reinfecció difereix de la que va estar implicada en el primer episodi. Habitualment, això es realitza mitjançant la comparació directa de la seqüència genòmica dels ceps causants de tots dos episodis.

- Publicitat -

Això ha sigut possible perquè els investigadors del Servei de Microbiologia i Malalties Infeccioses de l’Hospital Gregorio Marañón compten amb al voltant de 1.000 ceps de la SARS-CoV-2 ja seqüenciades, representants de tot el desenvolupament de la pandèmia en la població de Madrid.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià