Dessaladores, CV-10 i millora de la xarxa ferroviària, principals demandes de Compromís Castelló als pressupostos estatals

Els representants de Compromís a l'àmbit local, autonòmic i estatal, Ignasi García, Mònica Álvaro i Joan Baldoví reivindiquen en els nous pressupostos estatals les infraestructures i necessitats del territori i reclamen el fons d'anivellament per compensar l'infrafinançament.

Aconseguir els 135 milions d’euros pel rescat de les dessaladores de la província, millorar les infraestructures ferroviàries i concloure la CV 10 com a via de connexió amb l’interior són algunes de les principals de reivindicacions de la província de Castelló que haurien d’ser considerades als propers pressupostos estatals, segons Compromís.

Els representants de Compromís a l’àmbit local, autonòmic i estatal, Ignasi García, Mònica Álvaro i Joan Baldoví respectivament, han parlat este dimarts d’eixes infraestructures i d’altres necessitats que té la província i la Comunitat i que consideren que haurien d’estar assumides per l’estat a l’hora d’elaborar els comtes generals pel 2021.

Ignasi García, com a diputat provincial s’ha referit a tres aspectes que considera “claus”. D’una banda, ha fet referència al tema de l‘aigua i al Pla Director aprovat recentment i per això ha reivindicat també que l’estat “aporte 135 milions d’euros pel rescat de les dessaladores d’Orpesa-Cabanes i de Moncofa, considerant les necessitats hídriques del territori.

Un altre dels aspectes també importants, ha estat el de la connexió amb els pobles de l’interior amb la finalització d’infraestructures com ara la CV-10. Finalment, García ha parlat també de les infraestructures ferroviàries, referint-se entre altres coses, als “accessos al Port o el Corredor Mediterrani“. A més, també ha ressaltat la necessitat del restabliment de freqüències a la xarxa de tren de rodalies en la província. El diputat provincial ha parlat tant de línies com la C6 i la recuperació dels trens suprimits com de tots els que encara es demanden per oferir una bona vertebració territorial de Nord a Sud i també cap a l’interior com València-Caiudiel, com a exemple.CatalanSpanish