El rellotge del Fadrí, protagonista del cupó diari de la ONCE

El sorteig es durà a terme el dia 19 d'agost i es podrà adquirir gràcies als 20.000 venedors repartits per arreu de la geografia espanyola, 200 dels quals només a la província

El rellotge de la torre-campanar del Fadrí és la imatge escollida per a protagonitzar els cinc milions i mig de bitllets de la sèrie Ciudades en punto y hora de la ONCE. L’Ajuntament de Castelló i la ONCE han presentat el disseny dels bitllets, que dóna a conéixer el vell monument situat a la Plaça Major. El sorteig es durà a terme el dia 19 d’agost i es podrà adquirir gràcies als 20.000 venedors repartits per arreu de la geografia espanyola, 200 dels quals només a la província. “Es tracta d’un dels símbols més representatius de la nostra ciutat”, ha declarat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, agraïnt el valor que la ONCE «ha brindat històricament a la ciutat de Castelló”.

El director de la ONCE a Castelló, Jesús Moril, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i va mostrar la seua voluntat d’ampliar-la a través de projectes d’accessibilitat o mitjançant l’organització d’esdeveniments esportius i culturals. A més, Moril va anunciar que en els pròxims mesos es dissenyaran cupons amb la imatge del Teatre Principal, del Mercat Central i de les festes de la Magdalena.

La col·laboració de l’Ajuntament de Castelló amb els col·lectius de persones amb discapacitat visual es materialitza en diversos projectes socials. Per exemple, tots els anys es participa amb la Associació de Usuaris de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana per organitzar la pujada a l’ermita de la Magdalena amb la presència i ajuda dels animals. A més, les Brigades d’Accessibilitat de Castelló han impulsat accions per eliminar les barreres arquitectòniques i per adaptar carrers i edificis.

Ribes ha recordat que “des de 2018, l’Ajuntament ha apostat per una ciutat més inclusiva, més amable i més accessible per a persones amb mobilitat reduïda, per a persones majors o per aquelles amb discapacitat visual”. “Podem destacar les 17 parades d’autobús accessibles finançades amb fons europeus EDUSI”, ha afegit l’edil.

Des del passat 11 de març, els cupons de la serie Cupó Diari de la ONCE Ciudades en punto y hora projecten la imatge dels rellotges més importants de les ciutats i pobles espanyols. A més, a l’any 2016, la mateixa ONCE va dedicar un bitllet al 300é aniversari del Palau Municipal de Castelló.

ValenciàEspañol