29.8 C
Valencia

La Pobla de Vallbona acumula 9 milions de romanent de tresoreria des de 2015

El romanent de tresoreria és 2019 és prop de 2.954.068,92 euros. És un indicador que mostra la solvència financera de l’entitat.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de a Pobla tanca el 2019 amb un resultat positiu del romanent de tresoreria per a despeses generals de 2.954.068,92 euros. Es tracta d’un indicador que mostra la solvència financera de l’entitat a curt termini i reflecteix la liquiditat de l’entitat.

És el cinquè any consecutiu que l’Ajuntament aconsegueix un romanent de tresoreria positiu i acumula ja 9 milions d’euros. Estos resultats han servit per fer inversions i rebaixar el deute municipal del 53% i més de 8 milions en 2015 al 27,6%, molt per baix del límit que regula la llei per a municipis amb bona solvència com és la Pobla. A data de hui el deute del ajuntament es de 3,450.696 €.

L’Ajuntament de la Pobla s’ha sumat a la moció de la FVMP i la FEMP per demanar la derogació de la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local i que fa que paràmetres positius de l’administració local semblen negatius i impedeixen que els ajuntaments puguen invertir els superàvit.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha reconegut que esta llei perjudica els ajuntaments que fan els deures, com la Pobla, i que obliga a fer un Pla Estabilitat Financera, però que s’està elaborant i que s’aprovarà dins el termini legal per presentar-lo.

En este sentit l’alcalde ha qualificat com a desconeixement o mala intenció de la portaveu popular a l’agafar unes xifres que no mostren la realitat del municipi i intentar confondre la ciutadania en un moment en que els fons públics estan servint per ajudar els veïns.

“A diferència del govern popular que va endeutar el municipi fins als 12 milions d’euros en 2011 i cuando tenia un dèficit de més de 4,5 milions d’euros, en canvi la gestió en estes dos legislatures a permès sanejar els comptes municipals amb un romanent de tresoreria acumulat que ronda els 9 milions d’euros”, ha explicat l’alcalde.

Garcia assegura que “Contelles confon la terminologia de la llei en matèria comptable amb la realitat del municipi i no ha entès un informe d’intervenció que en tot moment reflexa una gestió econòmica molt positiva del municipi, tot i que la mateixa interventora li va explicar la els conceptes en el passat ple ordinari”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià