Puig: ‘Estem treballant per a augmentar el rendiment del circuit de Xest’

El president de la Generalitat ha visitat el Circuit Ricardo Tormo i ha mostrat la predisposició del Consell a donar continuïtat a la prova en les instal·lacions de Xest més enllà de 2021.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el Consell està treballant en el Circuit Ricardo Tormo “per a millorar cada vegada més les prestacions, augmentant la capacitat, i, en definitiva, augmentar també el rendiment que és una manera de retornar a la societat valenciana tot el que inverteix”.

Així ho ha manifestat el cap del Consell durant la seua visita a les instal·lacions de Xest amb motiu del Gran Premi Motul de Motociclisme de la Comunitat Valenciana, on ha destacat la massiva presència d’afeccionats, malgrat unes condicions climatològiques adverses que, a més, han obligat a interrompre uns minuts la carrera de Moto GP. “L’afició al motociclisme és una afició que està per sobre de qualsevol frontera climatològica”, ha incidit el president.

En aquest sentit, Puig ha agraït la col·laboració de les forces de seguretat, cossos d’emergències, Ajuntament i institucions “que han treballat perquè els ciutadans hagen arribat i estiguen en les millors condicions possibles”, ja que les pluges recents han obligat a modificar els dispositius d’accés per a garantir la seguretat.

Durant la celebració del Gran Premi, al que també ha assistit el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, el president ha agraït la presència de la secretària d’Estat d’Esport, María José Regna que, segons ha afirmat, “ve a subratllar la importància que té aquesta competició i també la pròpia residència a la Comunitat”.

Respecte al futur de la prova en terres valencianes, Puig s’ha mostrat “convençut” que s’arribarà a un acord amb Dorna per a la celebració del Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana més enllà de 2021. “Aquest Consell ha tingut clara la vocació de permanència del Gran Premi en el Circuit de Xest i en aqueix sentit anem a continuar”, ha afirmat Puig, que ha destacat que la prova “és un dels esdeveniments amb més rendiment econòmic, i social i d’imatge per a la Comunitat”.

Homenatge a Salvador Gascón 

El president de la Generalitat ha participat, a més, en l’homenatge en memòria de Salvador Gascón, expresident de la Federació de Motociclisme de la Comunitat Valenciana, que ha qualificat com “una persona arrelada en la nostra cultura en tots els aspectes”.

Abans de l’eixida de la carrera de Moto GP, Puig ha fet lliurament d’una placa commemorativa al fill i a la vídua de Gascón, al que ha dedicat unes emotives paraules. “Per a nosaltres el circuit i, en certa mesura, aquesta competició sempre estaran lligats a la memòria de Salvador Gascón, que va fer moltíssim perquè existira aquest propi circuit. Per a nosaltres és un dia d’emoció, compartida amb el món del motor, perquè ell sempre va ser una referència fonamental del motociclisme valencià i ho continuarà sent amb el seu exemple”.

CatalanSpanish