Renfe facilitarà canvis i anul·lacions de bitllets sense cost per a combatre el coronavirus

La companyia habilitarà des del dilluns 16 un nou número de telèfon d'informació específic per a estos casos: 918 314 520.

Renfe facilitarà el canvi o les anul·lacions dels bitllets a tots els viatgers afectats per les mesures sanitàries per a combatre el coronavirus. Està operativa, que no implicarà costos per als clients, s’aplicarà a totes les tarifes, incloses aquelles que no contemplen la possibilitat de canvis (les tarifes Promo i Mesa i els bitllets del nou tren Avlo) i permetrà canviar el bitllet per un altre per a viatjar més endavant o bé rebre l’equivalent al cost dels bitllets en punts (si és client del programa +Renfe) o a través del nou ‘Codi Retorn’. Les mesures postvenda, estan en vigor, en principi, fins al pròxim 30 d’abril.

El procediment d’urgència habilitat per Renfe permetrà que tots els bitllets adquirits puguen ser canviats per un altre tren i per a un altre dia sense cap cost per al viatger, independentment de la tarifa amb les quals s’haja adquirit el bitllet.

En el cas que el viatger no tinga data de viatge prevista, Renfe ha disposat, addicionalment, la possibilitat del reembossament íntegre del bitllet per als viatges adquirits amb les tarifes Promo+, Anada i Volta, Flexible, Mesa, Orada o els adquirits per al nou tren Avlo amb el suplement de ‘canvis i anul·lacions’.

Per al cas dels bitllets considerats ‘no reembossables’ (únicament la tarifa Promo o els bitllets d’Avlo), Renfe ha habilitat la possibilitat que els viatgers puguen rebre l’equivalent a l’import del bitllet de tren bé a través de punts (per a aquells clients del programa de fidelització +Renfe, amb validesa de 3 anys), bé a través d’un nou ‘Codi Retorn’ (amb el qual podran adquirir bitllets de tren pel mateix import des del pròxim 1 de maig i fins al 31 de desembre).

La mesura entra en vigor el dilluns 16 de març. Els viatgers que disposaven d’un bitllet per als dies 9 a 15 de març i que no han pogut viatjar, podran dirigir-se des del dilluns 16 al nou telèfon d’informació 918 314 520 i sol·licitar qualsevol de les dues opcions esmentades (reembossament del bitllet en punts si és client +Renfe o un ‘Codi Retorn’ per a canviar per un futur bitllet pel mateix import). Per a això, haurà d’aportar al nou call center el número del bitllet no gaudit. En cap dels casos s’aplicaran despeses de gestió.

Els posseïdors d’abonaments (Bono AVE, Bono Flexible i Bono Colaborativo) veuran ampliat el seu període de validesa 60 dies més enllà de la data de caducitat del seu abonament, que en l’actualitat és vàlid per 4 mesos.

Addicionalment, Renfe ha disposat la devolució íntegra dels bitllets a tots els viatgers dels programes de vacances de l’Imserso. Estes devolucions es realitzaran a través de les agències autoritzades per este programa, a les quals Renfe ja ha comunicat la mesura.

CatalanSpanish