Renfe implanta la “Devolució Xpress” en els serveis de Rodalia del Nucli de València

La companyia indemnitzarà amb un nou bitllet als viatgers que arriben al seu destí amb un retard superior a 15 minuts.

Renfe implanta la “Devolució Xpress” en els serveis de Rodalia del Nucli de València a partir de demà. La companyia estableix un compromís de puntualitat indemnitzant als viatgers que arriben al seu destí amb un retard superior a 15 minuts.

És una obligació que adquireix Renfe amb els viatgers del Nucli de Rodalia de València, mitjançant la qual els usuaris d’estos serveis que arriben al seu destí amb un retard superior a 15 minuts, i sempre que no haja sigut motivat per causes de força major, alienes a l’explotació ferroviària, seran indemnitzats amb un viatge addicional per al mateix trajecte. La sol·licitud es podrà realitzar en taquilles i en màquines de venda, durant el període d’un mes, a partir de l’endemà a la incidència.

D’altra banda, a fi de millorar l’atenció al client, s’amplien també les funcionalitats de l’App de Renfe Rodalia que proporciona informació personalitzada a tots els usuaris registrats en l’aplicació, horaris, accessibilitat de trens i estacions i indica en temps real els minuts que falten per a l’eixida de les pròximes circulacions, si el tren està situat i l’andana en el qual es troba. Els viatgers podran seleccionar línies favorites i comprar bitllets senzills a través de l’App.

Finalment, el pla també contempla la instal·lació de la plataforma embarcada. Este és un sistema compost per un conjunt d’aplicacions web que faciliten la comunicació entre els trens i el centre de gestió d’estos, d’esta manera els operadors dels centres de gestió poden conéixer de manera immediata els problemes o incidències que es produeixen i transmetre la informació en temps real als viatgers d’aqueix tren a través de la megafonia o altres sistemes habilitats. Els viatgers de les línies C1, C2 I C6 que representen el 94% del total del nucli podran rebre, amb este sistema, informació directament des del centre de gestió.

En el servei de transport urbà i metropolità és essencial un compromís de qualitat, especialment amb la puntualitat dels trens com a factor clau de la fiabilitat, igual que la informació i atenció al client. Estes tres actuacions de millora, formen part del compromís adquirit en la Comissió de Rodalia de la Comunitat Valenciana el passat 14 de febrer.

CatalanSpanish