Renfe inicia la compra de fins a 38 trens híbrids de Rodalia per 365,6 milions

L'objectiu és renovar el parc de material rodant perquè siga accessible, flexible en la seua tipologia, amb possibilitat d'eixos d'ample convencional o eixos d'ample UIC i respectuosos amb el medi ambient

El Consell d’Administració de Renfe ha aprovat la licitació de compra de fins a 38 trens híbrids de Rodalia (29+9 opcionals), per un import de 365,6 milions d’euros. En total, incloent l’adquisició de peces de parc, el manteniment integral d’11 dels trens durant 15 anys, l’utillatge i magatzem inicial necessari per a aquest manteniment, així com opcions addicionals de subministrament i manteniment, la licitació ascendeix a 473,9 milions d’euros.

L’objectiu d’aquesta operació és renovar el parc de material rodant per a dotar-lo d’accessibilitat i adaptar-lo als futurs canvis en la infraestructura i electrificació de la via, per aquest motiu siguen híbrids, i configurables tant amb eixos d’ample convencional com amb eixos d’ample UIC.

Els trens híbrids estaran formats per 3 cotxes més un furgó generador, podent circular tant per via electrificada com no electrificada, la qual cosa permetrà la substitució del material dièsel.

La velocitat màxima serà d’almenys 160 km/h sota catenària i de 140km/h en zones no electrificades. Inclouran els principals sistemes de seguretat. El manteniment es realitzarà a través d’una societat mixta amb Renfe Fabricació i Manteniment.

Wifi i baixos índexs d’emissió

Els nous trens de Rodalia disposaran dels últims avanços en matèria d’accessibilitat i confort a bord, seran accessibles a persones amb mobilitat reduïda i adaptats per a persones amb alguna discapacitat visual o auditiva. Inclouran a més àrees per a bicicletes i carrets infantils, així com wifi de cortesia per als viatgers.

Es valorarà que els consums energètics siguen els menors possibles així com que els índexs d’emissions siguen respectuosos amb el medi ambient.

La present licitació s’emmarca en el contracte d’Obligacions de Servei Públic (OSP) formalitzat entre Renfe Viatgers i l’Administració General de l’Estat (AGE).

CatalàEspañol