08:02 - martes, 27 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Habitatge amplia les ajudes del Pla Renhata pel ciberatac del WannaCry

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha ampliat fins al dijous 18 de maig, el termini per a sol·licitar les ajudes del Pla de Reforma Interior d’Habitatge, Pla Renhata. El termini inicial era de dos mesos i finalitzava aquest dilluns però a causa dels problemes informàtics causats pel ciberatac, alguns usuaris no han pogut formalitzar aquests dies la seua sol·licitud i la conselleria ha decidit ampliar el termini fins al 18 de maig.

Fins a hui, s’han rebut més de mil sol·licituds per a subvencionar la reforma de cuines i banys i adequar-los a les condicions actuals d’habitabilitat en l’habitatge habitual, incloent-hi l’adaptació de les instal·lacions a la normativa vigent. També s’inclou ajudes per a aquelles persones que vulguen fer més accessible l’habitatge per a adaptar-la a diversitat funcional. És la primera que la Generalitat ha convocat una línia específica de tres milions d’euros amb aquest objectiu.

Tota la informació de les ajudes es pot consultar a través de la web de la Conselleria d’habitatge. El procediment de tramitació de les ajudes és telemàtic pel que les sol·licituds s’han de presentar davant el Registre Electrònic amb una signatura electrònica avançada basada en un certificat reconegut. Una vegada emplenat l’imprès, la sol·licitud es presentarà telemàticament per tècnics col·laboradors, habilitats en matèria d’edificació residencial i adherits a aquesta convocatòria per a la tramitació de les ajudes de millora de l’habitabilitat dels habitatges.

Les subvencions seran del 35% del pressupost protegible fins a un màxim de 4.200 euros. A més, el pressupost subvencionable no serà inferior a 2.000 euros ni superior a 12.000 euros, amb independència del pressupost real de les obres que pot ser major. Podran acollir-se a aquestes ajudes els propietaris, usufructuaris o arrendataris d’habitatges de la Comunitat construïdes abans de 1996, a excepció de les actuacions d’adaptació per a persones amb diversitat funcional.

Últimas noticias

Contenido relacionado