La Generalitat permet reobrir als locals d’oci nocturn en horari diürn

Els establiments d'oci nocturn podran dur a terme activitats de restauració i hostaleria "compatibles amb la seua llicència o autorització" en horari diürn.

Els establiments d’oci nocturn podran dur a terme activitats de restauració i hostaleria “compatibles amb la seua llicència o autorització” en horari diürn i l’espai del local es podrà destinar a instal·lar taules, ja que les persones que consumisquen sempre hauran d’estar assegudes.

En una resolució de les Conselleries de Sanitat i Justícia, publicada este dimecres en un Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) extraordinari, que explica que l’exercici de l’activitat “s’ajustarà a les mesures preventives, limitacions d’aforament i altres condicions establides per la normativa sanitària vigent per als establiments d’hostaleria i restauració, incloses les limitacions horàries”.

L’autorització, que està en vigor des del moment de la seua publicació en el DOGV, serà aplicable als establiments de sales de festes, discoteques i sales de ball, que acrediten mitjançant la presentació d’una declaració responsable davant l’Ajuntament que les pistes de ball estan ocupades per taules i cadires, guardant els aforaments i distàncies disposats en les mesures establides per la normativa sanitària vigent per als establiments d’hostaleria i restauració.

“En els locals amb espai destinat a pista de ball o similar, no podrà ser destinat a l’ús habitual, però podrà ser utilitzat per a instal·lar taules o agrupacions de taules. No es permet el ball i el consum serà sempre assegut en taula”, detalla la resolució.

CatalanSpanish