13.1 C
Valencia

Requena comptarà amb màquina de ressonància magnètica

La màquina permetrà realitzar unes 1.700 proves diagnòstiques de patologies neurològiques, oncològiques o musculoesquelètics.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Departament de Salut de Requena comptarà a partir del mes de setembre amb una nova màquina de ressonància magnètica de la qual es podran beneficiar prop de 53.000 pacients.

L’equipament permetrà realitzar cada any 1700 proves i evitarà llargs desplaçaments a habitants de Requena, Utiel i de la resta de municipis del departament, els qui fins ara havien de desplaçar-se a València per a esta mena d’exploracions.

- Publicitat -

Esta tecnologia, de fabricació holandesa, permet realitzar proves diagnòstiques de patologies neurològiques, oncològiques o musculoesquelètics, entre altres.

L’Hospital de Requena ha habilitat un espai específic en un edifici de 200 metres quadrats per a instal·lar la màquina de ressonància magnètica. Es tracta d’una sala de 30 metres quadrats allunyada del vial exterior per a evitar interferències metàl·liques i vibracions del pas rodat.

- Publicitat -

Este espai compta a més amb totes les instal·lacions elèctriques i de climatització preceptives, i està dotat amb presses per a gasos medicinals.

Els i les professionals del Servei de Radiologia del Departament han rebut formació teòrica específica per al maneig de l’equip, i durant l’estiu assistiran a sessions pràctiques.

- Publicitat -

El Departament de Salut de Requena ha pogut accedir a esta tecnologia d’alta precisió, el cost de la qual ascendeix a 585.000 euros, gràcies a la donació realitzada per la Fundació de Amancio Ortega destinada a la millora dels tractaments enfront del càncer.

Població de 18 municipis

El Departament de Salut de Requena ofereix assistència sanitària a 18 municipis que tenen a l’Hospital General de Requena com a hospital de referència.

És el departament amb més dispersió de tots els que formen el mapa sanitari de la Comunitat Valenciana, encara que, en contraposició, és el més despoblat, amb només dos municipis amb més de 10.000 habitants: Requena i Utiel.

La població fixa del departament és aproximadament de 46.000 habitants, als quals cal sumar els aproximadament 7.000 pacients provinents de municipis pròxims de Conca atesos a l’Hospital de Requena en virtut d’un acord que en el seu moment es va subscriure amb l’Insalud, a més d’una considerable població flotant.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià