19.9 C
Valencia

Rescatades a 7 persones, d’ells 4 nens, que feien senderisme a Benimantell

Set persones, d'ells quatre nens d'entre 7 i 10 anys, han estat rescatats la passada matinada quan practicaven senderisme a la Font del Molí de Benimantell, a la comarca alacantina de la Marina Baixa.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Set persones, d’ells quatre nens d’entre 7 i 10 anys, han estat rescatats la passada matinada quan practicaven senderisme a la Font del Molí de Benimantell, a la comarca alacantina de la Marina Baixa.

Segons la Guàrdia Civil, el grup s’havia dividit en dos després d’extraviar causa de la falta de visibilitat i al terreny, que era molt escarpat i de gran dificultat, ia les 22:30 hores d’ahir els agents van rebre l’avís d’un home que alertava que des de feia més d’una hora no podia contactar amb la seva dona, que es trobava fent una ruta de senderisme a la muntanya, al costat d’altres amics.

Els guàrdia civils es van dirigir al punt on podrien estar els senderistes i van recórrer la zona, d’uns tres quilòmetres de longitud, per un terreny molt difícil fins que la dona perduda va recuperar la cobertura, i van poder arribar fins a ella, una hora més tard.
Al costat d’ella es trobava una altra de les senderistes i els fills de totes dues, un nen de 11 anys i una nena de 10, desorientats però en perfecte estat.

Aquesta dona van explicar que s’havien separat del marit d’una d’elles, que es trobava en una zona més alta de la muntanya al costat de dos nens de 7 i 10 anys, davant la impossibilitat de realitzar el descens el sol amb els nens.

- Publicitat -

Després de posar fora de perill al primer grup, els agents es van dirigir a la zona on podrien estar l’home i els nens perduts, acompanyats per la dona d’aquest, i després de recórrer 4 quilòmetres d’una pista forestal a cotxe, van començar l’ascens a peu i van trigar més d’una hora a arribar a localitzar el grup perdut.

La localització es va realitzar gràcies a que els senderistes portaven una petita llanterna, la qual cosa va ser crucial perquè els agents poguessin albirar a distància i seguir el rumb que els marcava la petita llum al voltant de la 1 de la matinada. Una vegada que van comprovar que tots es trobaven en perfecte estat, tot i que els nens estaven espantats i tenien fred, van iniciar el descens, bastant perillós perquè ja es trobava el terra moll i els accidents del terreny no eren adequats perquè els nens caminessin.

- Publicitat -

Els agents van agafar en braços als nens en la major part del camí, i després de més de dues hores i mitja de descens, i sense cap contratemps, es va produir l’esperat retrobament amb la resta del grup en una actuació que va concloure cap a les 4 hores

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,565FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià