22 C
Valencia

Rescaten a 36 gossos amuntegats en un habitatge de 50 metres a Alacant

Agents de la Unitat Canina de la Policia Local d'Alacant han alliberat i rescatat a un total de 36 gossos mestissos que es trobaven amuntegats i en mal estat de salut a l'interior d'un habitatge de 50 metres quadrats, situada en l'avinguda de Pintor Gastón Castelló.

- Publicitat -AVL

El lloc on estaven tancats els cans presentava condicions d'”abandó i insalubritat”, ha explicat l’Ajuntament d’Alacant en un comunicat. L’habitatge i els gossos estaven en un estat higienicosanitari greu, els gossos realitzaven les seues necessitats dins de l’estada, que es trobava sense ventilació i desprenia una “forta olor irrespirable” a l’interior.

La Unitat Canina de la Policia Local i funcionaris de Protecció Animal van iniciar un operatiu de rescat després de la denúncia d’un particular, per les molèsties que ocasionaven els gossos, el soroll dels lladrucs i les olors. El denunciant va manifestar que els gossos mai eixien de casa.

Els agents policials van localitzar l’habitatge i van obrir diligències contra la propietària el passat 18 de novembre. En accedir a l’interior de l’immoble, de 50 metres, van procedir a la seua inspecció i van verificar les cartilles veterinàries dels animals.

Van comprovar que els 36 gossos mestissos de petit i mitjana grandària que estaven a l’interior mancaven de les vacunes obligatòries i n’estaven en unes molt greus condicions, motiu pel qual la Policia va informar que s’anava a procedir a la intervenció, retirada i depòsit en l’Alberg municipal.

Úlceres, fractures i por

El veterinari de l’Alberg on els animals han sigut traslladats ha realitzat a cada gos un protocol sanitari i de vacunació. Els gossos presentaven úlceres oculars per no realitzar la condícia, dermatitis al·lèrgiques amb problemes de pell, ungles extremadament llargues, un ca tenia una fractura en la pota no tractada, eren extremadament espantadissos a causa d’una mala socialització.

Una femella ha sigut operada perquè no hi havia certesa que poguera portar l’embaràs a terme. A més, es van intervenir també dos cadells de tot just cinc dies que encara tenien els ulls tancats.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha informat que els gossos poden ser adoptats i es troben en l’alberg municipal, i al seu torn ha agraït al particular que va alertar a la Unitat Canina de la Policia Local.

Així mateix, l’edil demana als ciutadans que “anomenen a la Policia Local o al 112 i denuncien quan sospiten o tinguen indicis que s’està maltractant animals perquè s’inicie una investigació”. “Així s’evitaran situacions com la que acabem de descobrir. Les denúncies són decisives a l’hora de detectar i acabar amb el maltractament animal, que és un delicte”, ha assenyalat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià