Rescaten a tres joves en una zona de difícil accés prop de la poblacions de Novetle i Xátiva

La Guàrdia Civil de València va procedir al rescat de de tres persones de 19 anys que s'havien desorientat mentre es trobava fent una passejada pels voltants de la cresta de la serra de Vernisa.

En el dia d’ahir 6 de desembre, sobre les 19.00 hores la Guàrdia Civil de Xátiva va tenir coneixement que tres joves i el gos d’un d’ells, es trobava perduda després de desviar-se de la senda que seguien i sense poder tornar al punt d’inici de la seua ruta.

Immediatament efectius de la Guàrdia Civil de Xátiva i l’Equip de Muntanya es van desplaçar fins a la zona aproximada on es trobaven aquestes persones, que través del mòbil comuniquen que no sabien tornar, per la qual cosa s’inicie la seua cerca i auxili.

Una vegada van arribar a les proximitats d’aquest paratge van començar les seues cerques i després de recórrer diversos camins i mana-li diverses captures per Whatsapp perquè ells pogueren manar la seua ubicació.

La Guàrdia Civil troba a aquests joves i al gos sobre les 23:00 hores de la nit del mateix dia, els quals mostren símptomes d’esgotament i algunes magulladuras i esgarrapades, sense precisar d’atenció mèdica, però molt espantats per la situació.

Posteriorment es traslladen als joves a la Caserna de la Guàrdia Civil de Xátiva per a la seua identificació i l’avís als familiars perquè acudisquen a arreplegar-los. Gràcies a la professionalitat i determinació que van demostrar els guàrdies civils en aquestes actuacions van aconseguir auxiliar a aquestes persones evitant així un mal major.

Des de la Guàrdia Civil de València es vol informar mitjançant el següent decàleg sobre la importància de la prevenció d’accidents i la forma d’actuar davant una possible incidència:

1. PLANIFICAR L’ACTIVITAT I CONSULTA LA PREVISIÓ METEOROLÒGICA. Intentant no deixar gens a l’atzar.(revisar la ruta, activitat, horaris, dificultada tècnica, temperatures, etc..)

2. NO EIXIR NOMÉS A la MUNTANYA. L’aconsellable és un grup mínim de tres, així mentre un es queda amb l’accidentat un altre pot demanar ajuda.

3. AVISAR A ALGÚ DE L’ACTIVITAT QUE ES VA A FER. Informar de la ruta exacta, de les hores que ens portarà fer-la, del punt d’inici i fi d’activitat. Mai canviar a última hora i sense avisar a ningú de l’activitat a realitzar. D’aquesta forma en cas d’accident algú donarà l’avís si nosaltres no podem.

4. PORTAR ROBA, CALÇAT I MATERIAL NECESSARI I ADEQUAT PER A CADA ACTIVITAT. 

5. MAI OBLIDAR ROBA D’ABRIC, ALIMENT I UNA FARMACIOLA, per al cas que alguna cosa isquera malament. Fins i tot a l’estiu.

6. NO SOBREESTIMAR LES TEUES POSSIBILITATS. Valora el teu nivell físic i tècnic en relació amb l’activitat a realitzar.

7. VALORAR LES HORES DE LLUM DE les quals ES DISPOSA I NO EIXIR TARD A FER ACTIVITAT.

8. CONTROLAR SEMPRE EL LLOC EXACTE EN el qual ET TROBES, per a açò porta mapes, gps, alguna aplicació mòbil que permeta saber la teua ubicació com ALERTCOPS , etc… Assegurar-se de saber utilitzar-los.

9. PORTAR EL TELÈFON CARREGAT DE BATERIA I INTENTAR CONSERVAR-LA FINS A la FI DE L’ACTIVITAT.

10. FINALMENT CAL SABER RENUNCIAR A temps. En cas de sorgir inconvenients o dificultats imprevistes que ens facen dubtar de la conveniència de continuar l’activitat, és millor donar la volta i intentar-ho un altre dia amb una millor planificació.

Publicitat