Carrasco: “Volem obligar al Consell a derogar la taxa sobre l’eliminació de residus al sector ceràmic”

Carrasco: “Hem presentat una iniciativa plenària que insta al Consell a rectificar i a eliminar un 'tasazo', que afecta la competitivitat, a la creació de riquesa i ocupació, i que ha sigut aprovat d'esquena al sector”.

Publicitat

El Grup Municipal Popular ha presentat una iniciativa plenària, en forma de Declaració Institucional, amb la qual espera “recaptar el suport de la resta dels grups per a obligar a rectificar al Consell, instant-li a derogar la taxa sobre l’eliminació de residus, que castiga durament al sector ceràmic de Castelló”.

La portaveu popular, Begoña Carrasco, explica que “el Consell de Puig i Oltra torna a gravar amb més impostos als qui generen riquesa i ocupació. El ‘tasazo’ a la ceràmica afecta negativament a la competitivitat de les empreses castellonenques, castigant a un dels principals motors de la nostra economia. Aquest sector crea més de 15.000 ocupacions directes i 7.000 indirectes, segons les últimes dades publicades per la patronal ASCER”.

PublicitatRovira  

“PSOE i Compromís tornen a plegar-se davant el seu soci Podemos, que ha sigut l’impulsor del ‘tazado’ a la ceràmica, aprovant aquest impost d’esquena al sector. Sense escoltar als principals afectats, i sense comptar amb informes, ni consultes prèvies, que pogueren facilitar una correcta avaluació per part del teixit productiu”, apunta Carrasco.

Cal recordar, que la patronal ASCER ha quantificat en 1,5 milions d’euros el sobrecost anual, que haurà de fer front el sector una vegada entre en vigor aquest 2018.

El sector ceràmic és una indústria estratègica a Europa i transcendental a Espanya, on la producció es concentra geogràficament als voltants de la ciutat de Castelló, que acull el 94% de la producció nacional i més del 80% de les empreses del sector.

PublicitatJuega Limpio Orihuela