17.2 C
Valencia

Transició ecològica busca reduir els residus i el consum energètic de la depuradora de Castelló

L'entitat de Sanejament d'Aigües Residuals de la Generalitat Valenciana (EPSAR) invertirà 3 milions d'euros en millorar esta instal·lació.

- Publicitat -AVL

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, s’ha reunit amb el gerent de l’Entitat de Sanejament d’Aigües Residuals de la Generalitat Valenciana (EPSAR), Augusto Montamarta, amb qui ha abordat mesures de col·laboració per a millorar la gestió de les aigües residuals i potenciar l’autoproveïment energètic de la planta depuradora de Castelló.

“Durant els pròxims anys l’EPSAR invertirà 3 milions d’euros en millorar la depuradora de Castelló. A l’Acord de Fadrell ens vam comprometre a anar reformant la nostra EDAR per anar minimitzant la generació de residus i el consum d’energia i el conveni signat en 2019 és una oportunitat per anar invertint recursos cap a l’economia circular”, explica Fernando Navarro, el regidor de Transició Ecològica.

- Advertisement -

Durant la reunió es va fer seguiment del conveni signat entre l’EPSAR i l’Ajuntament de Castelló en 2019, que contempla una inversió de 2,7 milions d’euros en execució d’obres extraordinàries de sanejament i depuració d’aigües residuals en el terme municipal. L’EPSAR finançarà fins a un màxim del 90% del pressupost definitiu en obres de millora de la depuració d’aigües.

El regidor municipal i el gerent de l’entitat autonòmica també s’han emplaçat a convocar la Comissió Mixta de Gestió de l’Estació Depuradora de Castelló, de periodicitat anual i que en els pròxims mesos ha d’abordar el conveni de gestió de l’estació, actualment en pròrroga.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,982FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’Alcora millora l’accessibilitat en els passos de vianants

Es duran a terme 16 noves rebaixes entorn de l'avinguda Onda i l'avinguda Castelló.

Alcalà-Alcossebre compra 908 agendes escolars per a l’IES Serra d’Irta i CEIPs La Mola i Lo Campanar

L'Ajuntament ha pagat les agendes en les quals s'inclouen informacions d'interés sobre els centres educatius i consells per a les famílies com a prevenció davant la COVID-19.

Peníscola reclama a Costes els permisos per a escometre les obres de reconstrucció dels accessos del litoral sud

Les obres se centren en dos actuacions principals: l'arranjament de l'única carretera d'accés al litoral sud, que presenta una clivella; així com l'arranjament del ferm al costat de tres cales naturals.

Demanen a Educació revisar els sistemes de ventilació de les aules per a reduir contagis

El sindicat CSIF demanda a Conselleria que instal·le purificadors d'aire i filtres de partícules d'alta eficiència en els centres.

Investiguen un brot de Covid-19 en un centre de discapacitats psíquics de Carlet

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives investiga l'origen i l'expansió d'un brot de coronavirus en una residència de discapacitats psíquics de Carlet.
- Advertisement -

: Valencià