20.8 C
Valencia

Restauren la part de la muralla protegida del túnel de Blanqueries

Esta intervenció, que tindrà una durara prevista de 3 dies, obligarà a tallar el trànsit en el túnel

- Publicitat -AVL

La intervenció per restaurar la part de la muralla cristiana del segle XIV del túnel de Blanqueries que va resultar danyada durant la neteja d’un grafiti començarà dissabte. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que el cost de restauració d’este fragment de muralla, declarada Bé d’Interés Cultural, ascendeix a 3.100 euros, ho assumeix la mateixa contrata de neteja i ho farà una empresa especialitzada.

Els treballs consistiran, en un primer moment, en la neteja mecànica de les diferents capes amb un instrument de precisió. Després es farà una neteja química per tal d’eliminar el grafiti en cas que haja penetrat sobre el material original i per últim s’aplicarà la tècnica d’hidrofugació necessària per a la seua ubicació i l’excés de trànsit de vehicles.

Esta intervenció és conseqüència “d’una neteja no adequada d’esta part de muralla protegida que es va fer de manera involuntària per part d’una de les contrates del servici municipal de neteja”, segons ha assenyalat Campillo. Ara, serà esta mateixa contrata qui a través d’una empresa especialitzada es faça càrrec de la restauració d’este bé protegit. Uns treballs que començaran este dissabte 12 de setembre i que estaran supervisats pel servici d’arqueologia municipal.

A més, com ha destacat el vicealcade i regidor d’Ecologia Urbana, s’ha acordat amb les contrates de la neteja municipal que, tot i que hi ha una ordre genèrica de no intervindre sobre elements protegits perquè és competència exclusiva del servici de patrimoni històric, se’ls facilitarà un llistat de tots els béns protegits de la ciutat per tal d’informar els seus operaris. “Malgrat que poden haver errat, hem de tindre especial cura amb la conservació del nostre patrimoni”, ha dit Sergi Campillo.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,787FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià