Compromís, PSOE I Castelló en Moviment reclamen que es pose fi a les retallades en Correus

Els grups de l’oposició a la Diputació, excepte Ciutadans, i a instàncies de Compromís, han acordat donar suport a les reivindicacions dels treballadors de Correus de Castelló. Compromís, PSOE i Castelló en moviment han decidit plasmar aquest suport a una moció, en la qual insten el Govern central a corregir la retallada pressupostària que està previst que patisca el servei. Per a això, demanen al Govern que modifique la rebaixa “perquè és una retallada que està tenint conseqüències clarament negatives per a la ciutadania, per a Correus i per als seus treballadors i treballadores”, han coincidit a manifestar representants dels tres grups, Xavier Trenco, Fernando Grande i Iñaki Vallejo. Així mateix, han reclamat la progressiva restitució dels 120 milions d’euros retallats en Pressupost General de l’Estat (PGE) de 2017 pel Partit Popular, per garantir la prestació del servei postal universal i la viabilitat d’aquesta empresa pública.

Segons han explicat, el servei postal públic, “deficitari en bona part del territori, també a Castelló, especialment en àmbits no urbans, depén de Correus, que ha vist retallada el seu finançament pressupostari per la prestació del servei postal universal en un 66% (120 milions) en 2017. El Projecte de PGE per 2018 elaborat pel Partit Popular torna a retallar una quantia en un terç, a l’espera del tancament del debat pressupostari. A més, l’Estat deu per aquest concepte a l’empresa postal pública més de 250 milions d’euros corresponents a exercicis dels últims anys”.

A conseqüència de la reducció dels mitjans de finançament amb què compta Correus per a la prestació del servei públic, l’empresa ha retallat 15.000 llocs de treball des de 2010, 150 a la província de Castelló, que a més de provocar l’empitjorament del servei postal, suposa més desocupació per a la nostra província.

La retallada de serveis prestats als ciutadans, implica la desaparició o retallada del repartiment domiciliari de correspondència, tancament d’oficines en zones rurals o d’escassa població, reducció d’horaris d’atenció al públic o supressió de llocs d’àmbit rural que actualment presten servei en milers de nuclis de població que es veuran privats d’un accés mínim als serveis postals.

La retallada afectarà més de 16 milions de ciutadans de mitjanes i xicotetes poblacions. A la nostra província, l’ajust pot implicar: 300 carters suprimits, les poblacions més menudes de la província i els disseminats es quedaran sense repartiment regular, milers de ciutadans afectats per la pèrdua o afebliment del servei postal i centenars de quilòmetres de repartiment retallat.

A tot això cal sumar l’advertència dels sindicats de Correus de l’inici d’un procés de mobilitzacions i d’un conflicte laboral obert en cas de no corregir-se la retallada en finançament i ocupació, motiu afegit de preocupació i d’incertesa.

“Demanem al nou Govern d’Espanya desbloquejar el Conveni Col·lectiu i Acord funcionarial, bloquejat des de fa més de 4 anys, de la major empresa pública del nostre país amb quasi 60 mil treballadors /es. I instem al conjunt de Grups Parlamentaris amb representació en les Corts Generals a impulsar les iniciatives necessàries per a fer possible aquesta rectificació”, han conclòs.

CatalàEspañol