Dos homes detinguts per retindre a una parella durant 12 hores

Els ara detinguts obligaven la parella a entregar-los els diners que prèviament havien rebut en els seus comptes.

PublicitatAVL

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a dos homes de 24 i 27 anys, d’origen equatorià i bolivià, respectivament, com a presumptes autors dels delictes de detenció il·legal, amenaces greus, estafa i organització criminal, després d’amenaçar a una parella a pagar-los 3.000 euros i davant la impossibilitat de fer front al pagament, oferir-los una altra forma per a poder pagar-los. Els sospitosos ingressaven diners des d’un compte que no era seua als comptes bancaris de la parella, i després esta havia de traure-ho i entregar-li-ho. En una de les ocasions van romandre més de 12 hores en el domicili de les víctimes.

Les investigacions es van iniciar a principis de desembre, en tindre coneixement els agents que una parella estava sent amenaçada per un grup de persones.

PublicitatRovira  

Durant les investigacions, els policies van esbrinar que la parella havia conegut a un grup de persones en un parc mentre consumien pel que sembla marihuana i posteriorment quan es trobaven en el cotxe, havia acudit el grup amenaçant-los amb una navalla perquè els pagaren 3.000 euros pel que havien consumit. Al no poder la parella fer front al pagament, els van oferir una altra manera de solucionar-lo.

Continuant amb les investigacions, els agents van esbrinar que el grup li havia sol·licitat a la parella els seus nombres de comptes bancaris, dient-los que rebrien 500 euros cadascun, i que després havien de retirar i entregar-li’l en mà.

Rebien diners en els seus comptes que després havien d’entregar

Transcorreguts uns dies, els sospitosos es van presentar en el domicili de la parella i els van dir que anaven a rebre novament diners que havien de traure i entregar-li-ho, mentre que a la dona pel que sembla li ficaven el canó d’una arma de foc en la boca, per la qual cosa la parella va accedir al sol·licitat.

Fins que no van rebre la transferència no van abandonar el domicili de les víctimes, romanent en el mateix més de 12 hores. L’endemà, els sospitosos van tornar al domicili de la parella i van realitzar la mateixa operació, que després de rebre la transferència, van traure els diners.

En el transcurs de les investigacions, els agents van esbrinar que el compte bancari des de la qual la parella havia rebut la transferència estava immersa en una investigació, ja que el seu titular s’havia adonat que li havien realitzat diverses transferències per un valor d’uns 32.000 euros a diferents comptes bancaris d’Espanya, probablement hackeant el seu telèfon mòbil. Dos dels comptes bancaris a les quals havien realitzat estes transferències corresponien a la parella.

Com a conseqüència de les investigacions, els policies van identificar a dos membres del grup i després de realitzar diverses comprovacions els van detindre com a presumptes autors dels delictes de detenció il·legal, amenaces greus, estafa i organització criminal.

Es continuen les investigacions per al total esclariment dels fets.

Els detinguts, un d’ells amb antecedents policials, un ha passat a disposició judicial, mentre l’altre després de ser sentit en declaració va ser posat en llibertat, no sense abans ser advertit de l’obligació de comparéixer davant l’Autoritat Judicial quan per a això fora requerit.