València comença a denunciar i retirar patinets de lloguer dels carrers

L'Ajuntament de València ha començat a retirar i denunciar els patinets elèctrics estacionats en diferents voreres dels carrers de la ciutat.

patinets lloguer

L’Ajuntament de València ha començat a retirar i denunciar els patinets elèctrics estacionats en diferents voreres dels carrers de la ciutat, després que l’empresa Llime els haja tornat a col·locar aquest matí per diversos districtes per al seu lloguer per minuts.

Fonts municipals han indicat que la retirada dels vehicles ha començat pel Marítim i després es continuarà per la zona centre de València. Els patinets retirats per la Policia Local seran portats al dipòsit municipal, on el seu propietari podrà retirar-los després del pagament de la sanció corresponent per ocupació de l’espai públic.

L’Ajuntament de València havia donat de termini fins al matí d’aquest dimecres a l’empresa Llime perquè retire dels carrers les dotzenes de patinets elèctrics que deixa per a llogar des de la setmana passada o seria la Policia Local qui ho fera, doncs manca de l’autorització necessària per a usar la via pública i no paga la taxa corresponent per dur a terme aqueixa activitat lucrativa.

Fonts municipals van recordar que existeix una disposició de la DGT que fa que els vehicles de mobilitat personal i els cicles de més de dues rodes destinats a una activitat econòmica de tipus turístic o d’oci “hauran d’obtenir prèviament una autorització de l’autoritat municipal”.

L’article 12 de l’Ordenança de Domini Públic estableix que quan es constate d’una ocupació de la via pública, els agents o personal competent en inspecció formularan “la corresponent denúncia o acta d’inspecció i requerirà en titular l’autorització o concessió” perquè “procedisca voluntàriament a la retirada dels elements” i en cas contrari, els retiraran ells.

Igualment, van ressaltar que la sanció per ocupació d’espai (no per vehicle) és de 750 euros, al que s’afig 122 euros per intervenció per la recollida i el transport, més 1,05 euros de dipòsit per dia.

Publicitat