19.5 C
Valencia

La Ribera rebrà 5,8 milions d’euros del renovat Pla de Serveis de la Diputació

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa rebran un total de 5.796.340 euros en concepte del renovat Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) –abans anomenat PPOS– de la Diputació de València, el qual va estar presentat la passada setmana per part de la corporació provincial amb modificacions encaminades a agilitzar la concessió de les subvencions i simplificar els procediments d’aprovació de les obres. El programa també implementa una nova fórmula per al repartiment de les ajudes, en la qual s’accentuen els criteris socials –la taxa d’atur, per exemple– o mediambientals, com el Pacte d’Alcaldies.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha recalcat que des de la nova legislatura, «el nostre propòsit és treballar colze a colze amb els ajuntaments i que tota la ciutadania dispose dels mateixos drets i serveis», ha explicat. En paraules de la vicepresidenta, la principal línia d’actuació del pla és l’autonomia financera dels municipis. «Volem compensar l’infrafinançament dels valencians i les valencianes», ha assenyalat. Per a açò, la Diputació «fa un esforç molt gran per tal de mantenir l’autonomia financera dels nostres municipis, perquè qui millor que els nostres alcaldes i corporacions municipals per determinar les necessitats que acredita la seua localitat».

«Estem contents del treball fet, però no baixem la guàrdia. Els municipis ens fan propostes de millora», ha ressaltat el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur. La més significativa d’elles és l’estalvi d’un acord plenari en l’ajuntament o mancomunitat, mesura que evitarà aproximadament un mes de demora a l’hora de justificar les ajudes. Anteriorment, es requeria una votació per majoria absoluta per a acceptar la contractació dels treballs, i fins a aquest moment no era possible disposar de la consignació pressupostària.

Així mateix, la Diputació manté un únic termini per a justificar l’execució de les ajudes, la qual cosa evitarà les pròrrogues en les adjudicacions. «Anys enrere teníem pròrrogues de 7 i 8 anys, i açò no es pot assumir. Una pròrroga ha de ser suficient per a adequar-se a la realitat del moment», ha defensat Altur.

- Publicitat -

Nous criteris de distribució de les ajudes

La inversió de la Corporació provincial a través d’aquest pla serà de 33 milions d’euros per als ajuntaments i un milió d’euros per a les mancomunitats. A més, s’aportarà un milió d’euros addicional destinat al pagament dels honoraris de la redacció de projectes.

- Publicitat -

La major quantitat contempla un 34 per cent de valor marginal, quantia fixa a la qual tenen dret tots els municipis. També s’han considerat les característiques de la població, destinant un 30 per cent de l’ajuda en funció del nombre d’habitants; i un 10 per cent de la superfície del terme municipal. A més, s’han tingut en compte nous criteris socials com la taxa d’atur, de la qual dependrà un 10 per cent de les aportacions.

D’altra banda, aquells ajuntaments que disposen de nuclis de població separats del terme municipal tindran dret a un 4 per cent addicional. I una altra de les novetats de la partida atén al Pacte d’Alcaldies, la xifra de les quals s’ha incrementat; els consistoris adherits al projecte, basat en escometre actuacions per combatre el canvi climàtic, podran beneficiar-se d’un tres per cent de l’ajuda.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,319FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor Susana Zamora, regidora de l’Alcúdia de Veo

L'Ajuntament ha comunicat la defunció en un comunicat a través de les xarxes socials.

Aglomeracions en les principals zones comercials del país en el primer cap de setmana ‘nadalenc’ i de compres

Pel centre de ciutats com Madrid, València, Saragossa o Gijón es van succeir durant tota la jornada imatges de carrers replets de persones, on era pràcticament impossible mantenir la distància de seguretat.

El 90% dels residents de El Collet de Benicarló estan contagiats de coronavirus

La residència, de titularitat municipal, està sota vigilància de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Ferit un motorista a Betxí en xocar amb un porc senglar

L'home ha sigut traslladat a l'Hospital de la Plana.

Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar de Borriana.
- Advertisement -

: Valencià