jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Ribera vol imitar a León i independitzar-se de València

El binomi de les àrees metropolitanes de Sueca i Alzira vol demanar ser la quarta província valenciana.

Les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa han posat sota la taula de la Diputació la independència definitiva de La Ribera. Un conjunt de 47 municipis constituiria una nova província en mig de la província de València.

Els municipis, que serien Albalat de la Ribera, Almussafes, Benicull, Corbera, Cullera, Favareta, Fortaleny, Llaurí, Polinyà del Xúquer, Riola, Sollana, Sueca, Alzira, Algemesí, Carcaixent, Carlet, Alginet, Benifaió, L’Alcúdia, Alberic, Castelló de la Ribera, Turís, Guadassuar, Montserrat, La Pobla LLarga, Catadau, Llombai, Manuel, Montroi, Rafelguaraf, real, Benimodo, Cárcer, Massalavés, Antella, Alfarb, Alcántera de Xúquer, Sumacárcer, Gavarda, Tous, Senyera, Énova, Belgida, Benimuslem, Sellent, Sant Joanet i Cotes.

Alzira o Sueca, capital de la nova província

Encara que no s’han resolt algunes de les grans qüestions d’esta nova província com si la capital ha de ser Alzira o Sueca. Segons els promotors de la idea, saben que està “és una discussió molt sensible per als riberencs i no veuen com resoldre-la a curt termini” per això volen primer fer tots els tràmits per a demanar la separació i després ja valoraran on assenten la capital.

Baldoví deixaria de ser diputat per València

La nova província descol·locaria a alguns polítics que tenen el seu escó per la província de València, com és el cas del diputat per Compromís Joan Baldoví. La constitució d’una nova província obligaria a una modificació en el Congrés dels Diputats que fins i tot podria afectar els números per a investir Pedro Sánchez.

La Ford d’Almussafes, en el punt de mira

Amb esta independència, la Ford passaria a canviar de mans i no estar ja en un municipi de la província de València. Respecte a esta situació des de la seu principal de la fàbrica en Dearborn han assegurat que les relacions a la nova província de La Ribera seran igual de bones que amb la Diputació de València.

Moncloa encara no s’ha posicionat amb este tema. Amb la independència de Catalunya, la segregació de León i ara la nova província de la Ribera no saben si plantejar una reforma constitucional o celebrar el dia dels Innocents.

Últimas noticias

Contenido relacionado