Ribó: Aquest 8 de març és un important pas endavant per la igualtat

Ribó ha manifestat que "s'està avançant, però s'ha de continuar perquè siga un món igual i més just, perquè si més de la meitat de la societat són dones, postergar-les a treballs de segona classe i a sous més baixos significa que la societat no avança tot el que podria avançar".

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que aquest 8 de març “suposa un pas endavant molt important respecte a anys anteriors” pel que fa a les reivindicacions per l’equiparació i per la igualtat entre homes i dones.

“No és un 8 de març qualsevol”, ha asseverat l’alcalde després de participar, al costat de membres de l’equip de Govern local, en la concentració que ha tingut lloc enfront de la façana de l’Ajuntament amb motiu de la vaga feminista organitzada amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Ha destacat que aquestes reivindicacions estan tenint “una força inusitada”, i ha reivindicat que cal exigir que desapareguen discriminacions com la bretxa salarial, la diferència en les formes de contractació entre homes i dones, i les diferències en el tipus de treball.

Ribó ha manifestat que “s’està avançant, però s’ha de continuar perquè siga un món igual i més just, perquè si més de la meitat de la societat són dones, postergar-les a treballs de segona classe i a sous més baixos significa que la societat no avança tot el que podria avançar”.

Per la seua banda, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, s’ha mostrat “emocionada” per l’èxit de la convocatòria i ha assegurat que és un dia “veritablement històric” i es recordarà com aquell en el qual el moviment feminista ha aconseguit passar “d’estar en els carrers” a estar “en la societat”.

Lozano ha opinat que la manifestació d’aquesta vesprada serà un acte “com no s’ha vist mai” a València, i ha considerat que els polítics deuen “d’estar a l’altura d’aqueixes reivindicacions que són una prioritat de justícia, de llibertat i de reconeixement que els drets de les dones són drets humans”.