Joan Ribó presenta la seua candidatura a l’alcaldia amb la voluntat de “reeditar el Pacte de la Nau”

L'actual alcalde de la ciutat assegura que la Nau sap gestionar els diners de tots "millor que la dreta" perquè "no es fan trampes"

Renovar el pacte amb la ciutadania i consolidar el canvi que es va iniciar en 2015. Eixe és el principal objectiu que Joan Ribó (Compromís), actual alcalde de València, pretén aconseguir enguany després de les eleccions municipals. Este matí ha presentat la seua campanya de primàries a l’alcaldia de València, que porta per lema ‘Jo amb Ribó’, i ha realitzat un balanç dels quatre anys en què ha estat al capdavant de l’Ajuntament de València.

La meua voluntat és reeditar el Pacte de la Nau. Hem demostrat que som plurals i capaços de posar-nos d’acord”. Així ha expressat Ribó la intenció amb la qual planteja la seua candidatura a l’alcaldia. A més, s’ha mostrat optimista i ha assenyalat que creu que es milloraran els resultats en comparació als obtinguts al maig de 2015.

L’alcalde ha comentat que la seua candidatura “aposta per la modernitat, la sostenibilitat i l’honestedat” i ha assegurat que es continuarà realitzant “una gestió eficaç i eficient”. “Nosaltres hem demostrat que sabem gestionar els diners de tots millor que la dreta. No fem trampes”, ha indicat.

Els cinc eixos del canvi

Ribó ha manifestat que encara “queda molt per fer”, però ha volgut destacar el que s’ha fet durant estos anys a València i, per a això, ha parlat dels “cinc eixos del canvi”.

En primer lloc, ha explicat que la política des que el tripartit està governant a la ciutat ha estat basada en les persones. “Hem augmentat un 50% les ajudes socials, hem aconseguit una ciutat més amable en relació a la mobilitat i hem reduït el deute a la meitat. Hi ha altres persones que quan van estar en l’alcaldia del seu poble, van triplicar el deute”, ha explicat l’alcalde.

Amb el següent eix, denominat ‘València ciutat dels barris’, Ribó ha volgut ressaltar que s’ha evitat l’enderrocament del Cabanyal, que s’han arreglat “les reivindicacions històriques” de molts barris i que s’ha donat suport “als mercats municipals”.

El tercer eix, ‘València sostenible i verda’, ha estat centrat en assenyalar que “s’està fent de València una ciutat europea, potenciant el caminar i deixant pas també a altres formes de transport, com la bicicleta o el patinet”. D’altra banda, Ribó ha afegit que quan van arribar al govern, “València era la tercera capital del món en contaminació lumínica”. Ara, “s’ha canviat”, aconseguint també “un estalvi considerable”.

L’alcalde també ha explicat que a la ciutat “ja no hi ha carrers amb noms lligats al franquisme” i que “s’han rehabilitat diversos refugis de la Guerra Civil”, mentre que en l’últim eix, centrat en la València participativa i oberta, s’ha destacat que “el balcó de l’Ajuntament abans era de les autoritats i ara ja hi ha més de mig milió de ciutadans que s’han acostat a visitar-ho”.

 

 

Publicitat