Ribó valora l’assumpció de 350 milions del deute del Consorci però la veu “insuficient”

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha celebrat que el Govern central assumisca el pagament de 350 milions del deute del Consorci València 2007, però ho considera insuficient, ja que entén que el Govern ha de fer-se càrrec de la totalitat d’esta, que representa uns 460 milions.

Ribó s’ha referit així després de conéixer-se que el Govern assumirà el deute de 350 milions del Consorci València 2007, després d’haver negociat amb la Generalitat diverses mesures per valor de 850 milions a canvi del vot favorable de la Comunitat als objectius de dèficit i deute per a les autonomies el període 2019-2021.

En unes declaracions remeses per l’Ajuntament, Ribó considera “positiva” l’assumpció pel Govern de part del deute, ja que comporta un tracte per a València similar al que van rebre altres capitals com Barcelona, Sevilla o Saragossa, els deutes de les quals va condonar l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).

No obstant això, l’alcalde ha reivindicat el pagament de la totalitat del deute, que ascendeix a 460 milions d’euros, per part del Govern i ha considerat que la notícia coneguda este dimecres “serà suficient quan comporte l’assumpció de la totalitat del deute”.

D’altra banda, ha assegurat que el Consorci València 2007 “té futur”, ja que en 2017 va obtenir beneficis operatius per primera vegada i ha registrat un augment dels ingressos d’un 64% i un increment dels usuaris d’un 80%.

Publicitat