Confirmen l’arxivament de la causa contra Ribó per l’enquesta de Falles

L'alcalde de València, Joan Ribó, a la seua eixida de la Ciutat de la Justícia quan va declarar com investigat suposadament per haver negat al PP l'enquesta sociològica de Falles. EFE/Arxiu

El Jutjat d’Instrucció número 9 de València ha desestimat el recurs de reposició presentat pel grup popular a l’Ajuntament contra l’acte que decretava l’arxivament de la causa contra l’alcalde de València, Joan Ribó, per negar-los informació sobre una enquesta sociològica de Falles, per la qual cosa confirma el seu sobreseïment.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat, el mateix jutjat ha admés a tràmit el recurs d’apel·lació, tant el resultant de forma subsidiària pel grup popular com l’interposat de forma directa pel PP, contra el mateix acte.

Ribó va declarar com investigat el passat 25 de juny per suposada prevaricació administrativa i impediment dels drets cívics, arran d’una denúncia de l’assessor del PP Luis Salom, per negar-li l’accés a l’expedient de la citada enquesta, i el grup popular es va personar en la causa quan l’alcalde va ser investigat (abans imputat).

El 26 de juliol el jutjat va decretar l’arxivament de la causa i llavors el PP-València va interposar un recurs de reforma i subsidiari d’apel·lació contra l’acte del Jutjat d’Instrucció número 9, que ara ha sigut desestimat.

Segons el jutge, hi ha “falta de concurrència” dels requisits que dicta la mateixa llei i que els denunciants invoquen per a “poder descriure com a delictiva la conducta” de Ribó i recorda que els recurrents denuncien que va poder incórrer en “prevaricació administrativa per haver pogut impedir als regidors denunciants el legítim exercici dels drets cívics”.

Recorden així mateix que “va quedar acreditat” que l’alcalde “manca de coneixements tècnics suficients en matèria jurídica que puguen sustentar decisions amb abast legal o reglamentari”, així com que les seues decisions en aquest àmbit administratiu “venien precedides dels informes elaborats” pel secretari general de l’Ajuntament.

Afig el jutge que “s’allunya la posició de l’alcalde de qualsevol intent de manipulació a l’hora de tractar d’obtindre una resolució, com la que va subscriure, que fóra conforme amb una posició de voluntat legítima, causa de la denúncia, privant-li de contemplar en el seu ànim la determinació d’infringir a gratcient les lleis i causar un perjudici per a impedir exercici dels drets dels regidors denunciants, per falta precisament del coneixement tècnic necessari i suficient”.

Publicitat