Ribó i Gómez firmen l’acord del Rialto, “un pacte de cinema” amb 64 mesures per a una “ciutat feminista”

El nom del pacte és 'Rialto' pel teatre i seu de la filmoteca valenciana en el qual ha sigut negociat

L’alcalde de València i membre de Compromís, Joan Ribó, i la vicealcaldessa primera i portaveu del PSPV, Sandra Gómez, han formalitzat aquest dijous el pacte de govern entre aquestes dos formacions per a dirigir la ciutat entre 2019 i 2023, un acord que rep el nom de ‘Rialto’, pel teatre i seu de la filmoteca valenciana en el qual ha sigut negociat, i que han definit com “de cinema”.

El pacte ho conformen 64 mesures, que seran l’eix sobre el qual girarà el programa del nou executiu de València, davant de les 36 plantejades en el govern anterior, el ‘govern de la Nau’ que en 2015 van integrar Compromís, PSPV i València en Comú, ha detallat Ribó després de firmar el nou document. D’aquesta manera, ha ressaltat que aquest és un acord “més treballat que l’anterior”, així com “la voluntat de concretar i desenvolupar” totes les línies de treball “una mica més”.

Joan Ribó i Sandra Gómez han formalitzat el pacte en una de les sales de l’edifici del Rialto, en la qual han sigut rebuts amb aplaudiments per la resta de regidors de l’executiu local i pels membres de la comissió negociadora de l’acord.

Tots dos han comentat que aquesta legislatura treballaran en favor d’una “ciutat de places”, feminista, d’oportunitats, de millor ocupació i d’innovació” i han assenyalat l’aposta pel comerç de proximitat, la protecció del patrimoni històric, la consecució de grans infraestructures, la universalització de l’educació de 0 a 3 anys, el lloguer assequible, l’alimentació sostenible, les zones verdes, i la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació.

L’alcalde ha anunciat que s’elaborarà “un pla de govern” per a fer al llarg del mandat el seguiment de totes les mesures acordades. Per la seua banda, la vicealcaldessa primera ha assegurat que aquest és un “dia d’alegria” per a “tots els progressistes de València” per haver-se aconseguit “un govern estable” i “més madur” que abordarà “allò important” després que durant quatre anys l’executiu de la Nau atenguera “les emergències” de la ciutat front “a la corrupció, la mala gestió, el deute i taxes d’atur insuportables”.

ValenciàEspañol