Ribó insta a mantindre el nivell d’aigua de l’Albufera i creu que la solució definitiva és una aportació del Xúquer

No obstant açò, ha recalcat que fins que s'aprove aquest cabal ecològic, la Junta de Desguàs ha de garantir uns nivells mínims d'aigua perquè "s'han de conjugar els interessos dels agricultors amb els de el llac"

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha constatat aquest dijous que el problema de l’Albufera és “important” perquè “està en joc la seua salinització” i sobre aquest tema ha subratllat que solament “se salvarà definitivament quan hi haja una aportació de la conca del Xúquer”.

No obstant açò, ha recalcat que fins que s’aprove aquest cabal ecològic, la Junta de Desguàs ha de garantir uns nivells mínims d’aigua perquè “s’han de conjugar els interessos dels agricultors amb els de el llac”.

Ribó, després del ple extraordinari d’ordenació de l’Ajuntament, s’ha referit així a l’obertura per part de la Fiscalia Provincial de València de diligències d’investigació penal i preprocesals contenciós administratives, després d’haver tingut coneixement de l'”alarmant” descens dels nivells d’aigua del llac de l’Albufera, causat de la Junta de Desaigüe.

Sobre aquest tema, ha recalcat que, com han reiterat a la Junta de Desaigüe de l’Albufera, “s’han de complir les normes i no es poden baixar els nivells”. No obstant açò, ha subratllat que el llac necessita d’aportacions, encara que a vegades s’oblida, de la conca del Xúquer i fins ara no està avançant”.

“És imprescindible una aportació perquè l’Albufera sense el Xúquer difícilment pot viure i per açò és necessari una aportació d’un cabal ecològic que mai s’ha concretat i que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) té l’obligació de fer-ho”, ha reclamat.

En qualsevol cas, ha apuntat que es poden prendre mesures urgents, entre elles la de respectar el nivell d’aigua mínim. En eixe sentit, ha assenyalat que entén els agricultors, perquè “no es tracta de dir que ells tenen la culpa”, però “sí que es tracta de conjugar els interés dels agricultors amb els del llac perquè els interessos de l’Albufera són també dels agricultors”.

ValenciàEspañol