domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ribó no descarta reordenar les regidories després de la dimissió de Jordi Peris

El Ple Municipal ha sigut informat este dimecres de la renúncia al seu càrrec del ja exregidor de l’Ajuntament de València Jordi Peris, tal com va anunciar ahir públicament. Peris ha agraït el treball i el compromís dels membres del Govern de la Nau, del qual s’ha mostrat “orgullós d’haver format part”; i ha subratllat i la implicació de funcionaris, societat civil i Corporació en el procés de transformació de la societat.

Peris ha volgut prendre la paraula en la sessió extraordinària del Ple en la qual s’ha ratificat la seua renúncia, i ha agraït a regidors i regidores, funcionaris i funcionàries i societat civil pel suport al treball realitzat durant la seua labor com a servidor públic, que ha qualificat “d’un plaer, un honor i un privilegi”.

Però, sobretot, ha tingut paraules de gratitud per als membres del Govern Local eixit de les urnes en 2015, i integrat pels Grups Municipals Compromís, PSPV-PSOE i València en Comú. “Me’n vaig orgullós d’haver estat ací, en la primera fila del Govern de la Nau”, ha afirmat.

Durant la seua intervenció, Peris ha reconegut també el treball dels grups d’Oposició. “Cadascun hem estat en el nostre lloc, governant o fent oposició; i tots dos treballs són importants i tots dos cal reconéixer-los”. I s’ha referit de manera especial als dos portaveus: Fernado Giner, de Ciutadans, i Eusebi Monzó, del Grup Popular, “pel seu tarannà i haver sigut capaços de mantenir la discrepància política en l’àmbit en el qual correspon, reconeixent que cadascun veiem les coses diferents, però que este és el lloc on debatre-les, discutir-les, plantejar-les i resoldre-les democràticament”.

Gràcies als funcionaris

Paraules de gratitud ha tingut també per a tot el personal municipal: “gràcies a tots els treballadors i treballadores d’este Ajuntament pel treball que han fet durant estos dos anys de Govern; sobretot perquè hem impulsat moltíssimes iniciatives que han requerit un compromís especialment ferm per part del personal de la casa. Sense ells haguera sigut impossible engegar totes les iniciatives de transformació i de canvi que hem impulsat des d’este Govern”, ha assegurat.

I així mateix, ha subratllat el seu agraïment pel respatler rebut dels agents socials i teixit social de la ciutat, plataformes ciutadanes, associacions de veïns… “Que s’han involucrat en els projectes i iniciatives”.

Recolçament a les decissions i processos

Per la seua banda, l’alcalde Joan Ribó ha intervingut “en nom propi i de tots”, i ha manifestat “l’honor que ha suposat per al Govern” treballar amb Peris. L’alcalde li ha agraït la tasca realitzada i, sobretot, el seu “tarannà, que tots reconeixem, afavoridor del diàleg i del treball incansable i precís, que ha facilitat el treball de tot el Govern Local”.

Després de les seues paraules de reconeixement a la labor de Jordi Peris, Ribó ha demanat respecte “en primer lloc per a les decisions personals del regidor, ja que abans que tot –ha defensat- estan les persones, i les persones prenen les seues decisions en el marc del seu situació”. “I en segon lloc –ha continuat- respecte també per als processos interns de tots els grups municipals”. I és que Ribó, no descarta escometre una reordenació de regidories després de la dimissió del fins ara portaveu de València en Comú.

L’alcalde ha conclòs la seua intervenció amb paraules d’afecte cap a l’exregidor a qui ha assegurat que “siga on siga el lloc on treballes, segur que ens seguirem trobant per a treballar per esta magnífica ciutat”.

Fora del Plenari, i a preguntes dels periodistes, Ribó ha explicat que la posició del Govern ha de ser la mateixa “que al juliol de l’any passat, quan es va anunciar la marxa del portaveu del Grup Municipal Socialista, Joan Calabuig, per altres motius. En aquell moment va ser una qüestió del PSPV, i ara és una qüestió de València en Comú que nosaltres, com Govern de la Nau, respectem”.

“A partir d’este moment –ha assegurat l’alcalde- anem a treballar per a donar continuïtat a les polítiques de progrés. La sessió del Ple d’avui permet engegar l’engranatge perquè es puga produir la presa de possessió de la persona que substituïsca al regidor que ha renunciat, i el Govern s’adaptarà a açò”.

Últimas noticias

Contenido relacionado