Ribó: “Tenim acord de govern progressista per a la ciutat de València”

Després de les eleccions del 26 de maig i la sessió d'investidura del 15 de juny, per fi hui hi ha acord entre els diferents partits de govern en l'Ajuntament de València (PSPV i Compromís) per a governar en coalició.

El consens per al nou executiu s’ha aconseguit després que dimecres passat a la vesprada es reprengueren els contactes per a les negociacions entre totes dues parts, que havien quedat paralitzades la setmana passada, i després de les trobades mantingudes aquest dijous, que es van prolongar fins a la matinada d’aquest divendres, i aquesta mateixa jornada.

Ribó: “Un govern progessista, avançat i de sostenibilitat”

L’alcalde de València ha assegurat que l’acord s’escriurà prompte, ja que s’acaben de tancar les negociacions. La corporació municipal tindrà 2 vicealcaldies, a més les 9 àrees se repartiran en 4 per al PSPV-PSOE i 5 per a Compromís.

Ribó ha assenyalat que s’ha tractat de seguir el mateix principi que la Generalitat i negociar l’acord a partir del que se va fer en 2015, tenint en compte que ha desaparegut de l’Ajuntament el grup València en Comú.

Sandra Gómez: “Hi haurà un govern madur i amb les prioritats clares”

Sandra Gómez, que no podia amagar la seua cara de felicitat, assegurava que l’acord garantirà un govern estable que beneficiarà sempre les prioritats de les dos formacions al front de l’Ajuntament de València. “És un dia d’esperança i alegria per a tots els votants progressistes”.

El nou govern de la capital valenciana no té encara nom. Preguntat per aquesta qüestió i per si rebrà el de la Nau II, seguint el dau a l’anterior executiu que presidia o si rebrà un altre com el de Rialto, en haver-se iniciat en aqueix teatre de la ciutat les negociacions per a conformar-lo, l’alcalde ha manifestat que es “batejarà” en breu.

ValenciàEspañol