viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ribó defèn el tancament del centre de València al trànsit en Nadal

L'alcalde de València ha defès el tancament del centre de la ciutat al trànsit durant períodes com el Nadal tant pels beneficis que pot tindre per al comerç.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha defès el tancament del centre de la ciutat al trànsit durant períodes com el Nadal tant pels beneficis que pot tindre per al comerç, perquè “la gent compra quan va passejant”, com per la contribució d’aquest mesura a tindre “una ciutat on es camine més i es passege més”.

Així ho ha indicat el primer edil després de visitar la rehabilitació de l’antic edifici de l’Escorxador del Cabanyal, preguntat per les queixes dels comerciants davant els corts de trànsit en el centre de València durant aquestes festes i per les demandes per a ampliar el servici de transport públic.

“La gent quan va amb cotxe no compra. La gent compra quan va passejant, veu els aparadors i entra en les botigues”, ha assenyalat Ribó com a “missatge, sobretot, dirigit al xicotet comerç”. En aquest sentit, ha considerat que “sempre, tot el que fem perquè la gent puga veure els aparadors, passejar i estar en el carrer és positiu per al comerç”.

El responsable municipal ha agregat que “el que enguany s’ha plantejat en la zona centre” per a les festes nadalenques “és una cosa que l’any passat ja es va plantejar aproximadament en la mateixa extensió”.

Pel que fa al servici d’autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Joan Ribó ha exposat que “si hi ha algun problema” s'”intentarà solucionar” i “millorar”. No obstant açò, ha apuntat que “en principi, no es creu que siga necessari un reforç de les línies per les dades que tenim”.

“Si fera falta, l’EMT se’l plantejaria però en estos moments no hi ha indicadors que ens diguen que van les línies sobresaturades. No hi ha indicadors d’eixe tipus. Per tant, jo crec que és una mica el temor al canvi”, ha agregat respecte als corts de trànsit en el centre pel Nadal.

L’alcalde ha afirmat que eixe “temor” es dona “sempre quan hi ha zones que passen de ser de cotxes a per als vianants”. “Hi ha persones a les qui sempre els produeix un cert vertigen”, ha declarat, al mateix temps que ha dit que “després, generalment, s’adonen que una zona per als vianants per al comerç és infinitament millor que una gran avinguda amb molts cotxes”.

Joan Ribó ha manifestat que això s’ha donat “en totes les ciutats” i s’ha “vist a València també”. “Hi ha zones en les quals es va protestar perquè es peatonalitzaven i ara, si deixaren de ser per als vianants” hi hauria “enfadaments generalitzats”, ha asseverat.

El primer edil ha assegurat que aquests canvis formen part de “un procés, un procés per a anar acostumant-nos a una ciutat on es camine més i es passege més”. “És un procés al que cal acostumar-se. Crec que no passa res”, ha insistit.

L’ajuntament distribueix flors de Nadal pels barris de València

D’altra band, l’Ajuntament de València, amb motiu de les festes nadalenques, ha engalanat els barris i pobles amb un total de 5.500 flors de Nadal (Poinsettia). El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que es tracta de 1.500 unitats més que 2018.

“Els veïns i les veïnes ja poden veure esta típica decoració nadalenca que posem tots els anys pels carrers de la nostra ciutat”, ha indicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha concretat que són 1.500 unitats més que en 2018. El parc de Benicalap és el lloc on més flors de Nadal s’han habilitat, amb un total de 360 unitats; seguit de prop del Carrer de La Pau amb 350 unitats. Altres llocs on s’han plantat són el Jardí del Túria; el Pont de les Flors o la Gran Via Marquès del Túria. També a la resta de barris i pobles de València.

El costum de posar poinsetties per a adornar les cases i carrers per Nadal, es va estendre en les terres valencianes en les darreres dècades. El motiu no és un altre que el color roig de les fulles, cridaner especialment en l’època d’hivern, on una bona part de l’arbratge i altres plantes està, bé sense fulles, ben esmorteït pel descans hivernal. La Poinsettia, originària d’Amèrica Central, va ser descoberta en 1828 per John Poinsett, ambaixador dels Estats Units a Mèxic, qui va enviar diverses a Carolina del Sud perquè començaren a conrear-se. Així mateix, els azteques les empraven per a tintar teixits, fer cosmètics i per a usos medicinals. Una flor tan popular que en 2002 el Congrés dels Estats Units va nomenar el 12 de desembre com el Dia de la Poinsettia.

Últimas noticias

Contenido relacionado