viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ribó: “Volem que el Ministeri de Foment mire més el Mediterrani i escometa un corredor imprescindible per a la nostra productivitat”.

“Des de l’Ajuntament volem considerar esta visita com una inflexió, com una major preocupació del Ministeri de Foment, del qual esperem, al qual exigim, que mire més al Mediterrani quant a inversions. Li demanem que es preocupe d’un Corredor Mediterrani que per desgràcia fins ara ha estat molt poc en la ment i en les preocupacions del Govern estatal”, ha manifestat l’alcalde Joan Ribó, que este matí ha recorregut el trajecte ferroviari Sagunt-València al costat del ministre de Foment, Iñigo de la Serna, i la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador.
 
En una nova reivindicació de la urgència que es construïsca el Corredor Mediterrani, Ribó ha recordat que “a través d’este Corredor passa una gran part dels recursos, del producte interior brut de l’Estat, i a més és imprescindible per a la productivitat de la nostra ciutat i de la nostra comunitat”
 
Ribó ha revelat que quan passaven pel túnel de Serradora li ha comentat al ministre de Foment el col·lapse que ocasionarà el pas únic pel túnel de Serrería i també en superfície pel mig de la ciutat del trànsit ferroviari de mercaderies, de trens de passatgers de rodalia i d’alta velocitat, màxime quan l’ample internacional anirà per una única via. “En el moment en què tinguem este tercer carril en marxa, funcionant, i esperem, desitgem i fem tot el necessari perquè comence prompte, ens trobarem amb una saturació important.Per ací passarà l’AVE, els trens de mercaderies i de rodalies, i es va a produir una situació que d’alguna manera podem comparar amb el que passava a València amb el famós semàfor d’Europa. Ara ho tindrem a nivell de ferrocarril”.
 
Joan Ribó s’ha referit novament a dos reivindicacions fonamentals per a la ciutat de València, la primera de les quals és la necessitat de soterrar les vies des de l’autopista del Saler fins al riu, “una reivindicació sobre la qual ja hi havia un avantprojecte, un estudi en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2014 que encara no coneixem, i que és imprescindible posar-la en marxa per a articular la ciutat”. La segona reivindicació és la “imprescindible” necessitat que el túnel passant es pressuposte i es pose en marxa. ”És un assumpte que plantejarem el pròxim dia 10 de gener en la reunió de la comissió tècnica És necessari que s’arregle d’una vegada per sempre, perquè en cas contrari patirem una situació en què els trens de rodalies hagen de donar la volta i pràcticament duplicar el temps d’arribada entre Sagunt i València, de manera que generaran un coll de botella que perjudicarà totalment el Corredor Mediterrani”.

Últimas noticias

Contenido relacionado