Risc de fortes tempestes a la Comunitat Valenciana de dijous a dissabte

La Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia presenten risc de patir episodis de "fortes tempestes" entre dijous que ve i dissabte per l'arribada d'un front atmosfèric d'inestabilitat, per la qual cosa cal estar "atents" a les recomanacions de les pròximes 48 hores.

La Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia presenten risc de patir episodis de “fortes tempestes” entre dijous que ve i dissabte per l’arribada d’un front atmosfèric d’inestabilitat, per la qual cosa cal estar “atents” a les recomanacions de les pròximes 48 hores.

Així ho ha sostingut avui el president de l’Associació de Geògrafs Espanyols (AGE) i director del Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant (UA), el catedràtic Jorge Olcina, abans de participar en el fòrum/debat “L’aigua a Alacant, reptes de futur”, organitzat en el Museu de l’empresa Aigües d’Alacant.

L’expert ha explicat que entre aqueixes dates es produirà una situació de “intensa inestabilitat” en el quadrant del sud-est peninsular amb la possibilitat de “tempestes importants”.

Per açò, ha instat a “estar atents” a les recomanacions que emeta l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) i Protecció Civil en les pròximes 48 hores perquè creu que “pot ser una situació complicada”. Ha continuat que és difícil precisar si aquestes pluges afectaran a la província de Múrcia, Alacant o València, encara que en tot cas ha insistit que el risc d’aquestes pluges és “elevat”.

Olcina ha recordat que a la Comunitat Valenciana “més de dos milions de persones viuen en zones de risc d’inundació”, per la qual cosa cal extremar les precaucions. Al costat d’aquest especialista, en la jornada ha participat el cap de Qualitat de l’Aigua d’Aigües Municipalizades d’Alacant, David Ribes, el catedràtic d’Urologia de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) Jesús Romero i la professora de Màrqueting de la Universitat d’Alacant Carla Rodríguez.

El debat s’emmarca dins de les activitats impulsades per Aigües d’Alacant per a celebrar la seua 120 aniversari (1898-2018).

CatalàEspañol