Rita Ora, The Libertines, Khalid, Vampire Weekend i Foals, entre les primeres confirmacions del FIB 2020

Rita Ora, The Libertines, Khalid, Vampire Weekend i Foals són alguns dels noms que ha desvetlat el Festival Internacional de Benicàssim (FIB).

Rita Ora, The Libertines, Khalid, Vampire Weekend i Foals són alguns dels noms que ha desvetlat el Festival Internacional de Benicàssim (FIB) per al seu cartell del 2020, que se celebrarà del 16 al 19 de juliol.

La pròxima edició del certamen, la número 26 i la primera gestionada per The Music Republic, realitza “una aposta de caràcter nacional i internacional, reforçant la seua voluntat d’acollir un públic inquiet per les diverses cultures musicals”, informa l’organització en un comunicat, que afirma que “de l’escolta activa dels seus seguidors i del treball exhaustiu del seu equip de programació veu la llum un primer i potentíssim avanç”.

Les primeres confirmacions del cartell –“al que encara li queden moltes sorpreses per desvetlar”, precisen– “consolida la forta aposta de caràcter nacional i internacional del FIB, reforçant la seua voluntat d’acollir un públic inquiet per les diverses cultures musicals”.

Artistes consagrats de dimensió mundial (Khalid, Vampire Weekend, Armin Van Buuren, The Kooks, Rita Ora, Martin Garrix, Crystal Fighters, The Libertines, Don Diablo, Foals, The Lumineers, Steve Aoki, Kaiser Chiefs, The Hives o Digitalism), els grups nacionals més rellevants del moment (Manel, León Benavente, La Habitación Roja, Triángulo de Amor Bizarro, Hinds, Los Planetas + Niño de Elche presenten Fuerza Nueva, Sidonie o Viva Suecia) i propostes emergents (Cariño o Meduza) figuren en “un ampli ventall estilístic”.

El festival ha avançat també part del cartell per dies. Així, el dijous 16 de juliol estaran sobre l’escenari Khalid, Armin Van Buuren, The Kooks, Basement Jaxx dj set, Manel i León Benavente.

L’endemà serà el torn de Vampire Weekend, Martin Garrix, Rita Ora, Crystal Fighters, Lil Pump, Example, Circa Waves, La Habitación Roja, Triángulo de Amor Bizarro i Hinds.

La llista per al dissabte 18 de juliol és la següent: The Libertines, Don Diablo, Fuerza Nueva (Los Planetas + Niño de Elche), Meduza, Fuel Fandango i Elyella. Finalment, Foals, The Lumineers, Steve Aoki, Kaiser Chiefs, The Hives, Digitalism Live, Sidonie, Viva Suecia i Cariño componen el menú de diumenge.

En el mateix recinte d’anys anteriors, el festival afronta en el seu horitzó una “resignificació per a obrir els braços al públic espanyol sense abandonar la seua vocació turística i internacional”.

Els abonaments eixiran a la venda des de 49 euros + despeses el 28 de novembre a les 18.00 hores a través del web oficial www.fiberfib.com. Qui vullga accedir al càmping haurà d’adquirir un tiquet independent per 25 euros + despeses (tant Campfest com Villacamp).

CatalanSpanish