27.4 C
Valencia

Tradicions, costums i rituals per a començar l’Any Nou amb bona sort

En la Comunitat es viu la festa de la Nit de cap d'any amb intensitat, Castelló, València i Alacant disposen d'una oferta d'oci molt variada i divertida.

- Publicitat -AVL

En la Comunitat Valenciana es viu la festa de la Nit de cap d’any amb intensitat, Castelló, València i Alacant disposen d’una oferta d’oci molt variada i divertida per a l’últim dia de l’Any.

A Castelló de la Plana ja s’estan preparant per a celebrar l’arribada de l’Any Nou per tota la ciutat, encara que serà el Grau el lloc en el qual es concentre la activitat més festera. La tradició és eixir a sopar i prendre el raïm o les clementines amb les campanades, però cada vegada són més els que opten celebrar la Nit de cap d’any a plena llum del dia en els locals del centre gràcies a l’auge del “tardeo”.

A València també saben com acomiadar l’any en gran i és que en la capital se celebren molts esdeveniments durant la Nit de cap d’any.

Els restaurants acullen els tradicionals sopars i els pubs aposten per les festes de Cap d’any amb música, cotilló i barra lliure.

L’acte central de Nit de cap d’any estarà, un any més, en la plaça de l’Ajuntament de València. Al matí començarà la programació familiar amb música, balls, pallassos i xanquers per a la diversió dels més xicotets. A la nit, la festa serà amenitzada amb diverses actuacions musicals i se celebraran les campanades amb el raïm de la sort.
L’entrada del 2020 es farà com és costum entre els valencians amb un espectacle piromusical.

Alacant proposa plans d’oci per a tota la família en Nit de cap d’any. Els protagonistes del matí del 31 de Desembre són els més xicotets, ja que està previst que en la plaça de l’Ajuntament se celebre una festa infantil amb música i jocs. Els xiquets i xiquetes tindran les seues campanades i gaudiran del cotilló de Cap d’any.

Sobre les 14 hores està previst que es dispare una gran mascletà en la plaça de Luceros d’Alacant simulant les dotze campanades per part de la pirotècnica Reyes Martí.

A la nit, en la plaça de l’Ajuntament, es repartirà el raïm de la sort gratis entre tots els assistents per a celebrar les tradicionals campanades i entrar amb bon peu en el Nou Any 2020. Després, està prevista una festa popular amb música en directe i animació que durarà fins a altes hores de la matinada.

Rituals per a atraure la sort en 2020

Prendre raïm o clementines

Una de les tradicions més conegudes per a atraure bona sort es menjar raïm amb les campanades que donen l’inici a l’Any Nou. S’han de menjar exactament al mateix temps que sonen les campanades perquè representen els 12 mesos del 2020. En alguns pobles de Castelló volen pendre 12 galets de clementines per començar l’Any Nou.

Fer un brindis amb xampany

Sens dubte, el costum de brindar amb xampany o cava a mitjanit amb la família i amics és un ritual per a desitjar molta felicitat per al 2020. A més, tirar un anell d’or en la copa atrau prosperitat, diners i abundància.

Roba interior roja

El color roig no sols porta bona sort sinó que simbolitza l’amor i la passió, per la qual cosa es recomana besar a la teua parella i portar roba interior roja en la Nit de cap d’any.

Decoració de la taula

S’ha de decorar la taula amb les millors copes, vaixella, coberts i tovallons. Col·locar veles, una cosa daurada i encendre totes les llums de la casa durant el sopar per a atraure l’èxit i la prosperitat.

Sopar llentilles

El costum italià de sopar un plat de llentilles durant la Nit de cap d’any s’ha estés a altres països. Les llentilles representen la bona sort, i per això, moltes famílies han adaptat esta tradició. La idea és compartir un grapat de llentilles crues entre tots els membres de la família, guardar-les en una bosseta i portar-la en la butxaca tot l’any.

Ous per a la fertilitat

Si volem augmentar la fertilitat i que l’any ens porte més xiquets a la família, s’han de col·locar 6 ous cuits damunt de la taula del sopar de cap d’any.

Trepitjar amb el peu dret

Es recomana alçar el peu esquerre i trepitjar amb el dret mentre es menja el raïm de la sort. No obstant això, existeix un ritual molt divertit que consisteix a eixir de la casa abans de les campanades i tornar a entrar amb el peu dret, just quan comença 2020.

Fer una llista de desitjos

Si volem fer realitat els somnis, una bona idea és escriure en un paper una llista de desitjos per al nou any i guardar-lo doblegat fins a la mitjanit.

Portar diners en les sabates

Per a atraure els diners i la riquesa, es recomana portar un bitllet o una moneda a l’interior de la sabata durant tota la nit.

Tirar aigua al carrer

L’aigua neta tot el negatiu, per la qual cosa moltes persones realitzen el ritual de tirar un got d’aigua o un poal ple al carrer abans que acabe l’any. D’esta forma, es desfan de la negativitat, les penes i les tristeses.

Menjar xurros 

Res millor per a començar 2020 que seguir la tradició de prendre xurros amb xocolate una vegada acabada la festa de Nit de cap d’any i durant la matinada d’Any Nou.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià