24.9 C
Valencia

Un detingut per robar 41.000 kg de taronges a la Ribera Alta

La Guàrdia Civil de Sueca ha detingut a una persona i investiga a 45 per la seua implicació en més 28 furts continuats de taronges valorades en més de 12.300 euros.

- Publicitat -AVL

Dins dels serveis establits de manera permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’esta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir a la detecció d’un home i 45 investigats pels delictes continuats de furt, apropiació indeguda i falsedat documental.

A conseqüència de les mesures adoptades en el Pla nacional contra les sostraccions agrícoles i ramaderes, amb la finalitat d’impedir o reduir l’activitat delictiva en estos sectors, per part de l’Equip Roca de Sueca es van desenvolupar una sèrie d’investigacions per a donar resposta a l’activitat delictiva que es produeix en la temporada de recol·lecció de la taronja, entre els mesos de novembre a juny, a les comarques valencianes de la Ribera Alta i Ribera Baja, compreses dins de la denominada “Operació Abdus”.

Es va iniciar amb la realització de prop de dos-centes inspeccions en establiments dedicats a la compra de taronja per a la indústria, a fi de controlar la seua lícita procedència del producte comercialitzat, mitjançant l’anàlisi dels documents d’acompanyament i traçabilitat agraris (D.A.T.A.) entregats, comprovant la veracitat de les dades que consten en estos.

Al mateix temps es va intensificar la vigilància de les zones en les quals se situen les explotacions agrícoles que han sigut o són susceptibles de ser objecte de furts, després d’haver recaptat informació a través de les entrevistes realitzades amb diversos propietaris i perjudicats d’estos fets.

Després d’examinar exhaustivament tots els referits documents (D.A.T.A.), sent al voltant d’un miler, pertanyents a les empreses de compra situades localitats de comarques de la Ribera Alta i Baixa, es va esbrinar que dels mateixos i provinents de diverses vendes realitzades en estos magatzems, es trobaven falsificats en part o la seua totalitat per a així d’esta manera utilitzar-lo com a mitjà per a poder introduir el producte d’una forma lícita en els citats magatzems, sense causar sospita dels responsables d’estos.

A conseqüència de l’anterior s’inicia una sèrie d’investigacions i seguiments de les vendes realitzades per les persones encertades en la present Operació, a fi d’esbrinar la procedència de la taronja.

Com a resultat de les gestions practicades durant el procés del desenvolupament de l’operació, s’ha procedit a la investigació de quaranta-cinc (45) persones tres dones i 42 homes de diverses nacionalitats i un (1) detingut d’edats compreses entre els 20 i 50 anys, com a presumptes autors dels delictes de Furt, Apropiació Indeguda i Falsedat Documental i es van esclarir 28 fets delictius, en els quals s’havien sostret un total de 41.000 quilograms de TARONJA, amb un valor econòmic, en el mercat, segons estipula la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de 12.300 €.

El total de quilos sostrets per estes persones ascendeix a més de 41.000 quilos de taronges, amb una valoració en el mercat del voltant de 12.300 euros.

S’han pogut esclarir 28 delictes d’estafa

Estes actuacions se sumen a les ja realitzades de manera contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.

Les diligències instruïdes han sigut entregades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca, Alzira i Carlet.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,789FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Turisme programa noves visites guiades i teatralitzades per als últims mesos de 2020

L'oferta d'activitats impulsades per a reconéixer Castelló es prolonga després d'un estiu en el qual ha dinamitzat la ciutat

Un accident de cotxe a Corbera deixa 3 ferits, dos d’ells menors

Les tres persones han sigut tralladades a l'Hospital de la Ribera i a la Fe de València.

María José Lloria serà la comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut

Lloria és directora d'Infermeria d'Atenció Primària del departament de Salut València - La Fe des de l'any 2014.

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable
- Advertisement -

: Valencià