Quatre detinguts per robar en l’autopista AP-7 fent-se passar per policies

Els Mossos d'Esquadra han detingut a quatre presumptes integrants d'un grup que es feien passar per policies per a robar a conductors.

policies

Els Mossos d’Esquadra han detingut a quatre presumptes integrants d’un grup que es feien passar per policies per a robar a conductors, en la seua majoria turistes, que circulaven per l’autopista AP-7, entre la Comunitat Valenciana i la frontera francesa, mentre es trobaven en les àrees de servei.

La policia catalana informa que les detencions es van produir el passat dia 4 i que tots els arrestats estan acusats de dos delictes de robatori amb violència, dues amb força, un de lesions, tres d’usurpació de funcions públiques i altres tres contra la seguretat del tràfic.

La policia tenia coneixement dels assalts des del 18 d’agost i mantenia oberta una recerca per a identificar al grup de delinqüents que actuava mentre les víctimes dormien a l’interior dels seus vehicles en les àrees de servei de l’autopista.

La banda es desplaçava des de la Comunitat Valenciana a la frontera amb França i podia realitzar fins a 700 quilòmetres en una sola nit per a cometre els delictes.
Els lladres, d’origen bosnià, s’identificaven com a policies per a guanyar-se la confiança de les víctimes, però si aquestes no acataven les ordres o oposaven resistència recorrien a la força i les agredien violentament.

Les víctimes del grup eren la seua majoria turistes estrangers que podien estar en possessió de grans quantitats de diners en efectiu en trobar-se de vacances. Durant la recerca, els mossos van trobar indicis que relacionaven a la banda amb set fets ocorreguts entre el 18 d’agost i el 12 d’octubre, alhora que van descobrir que utilitzava una nau d’un polígon industrial de l’àrea metropolitana de Barcelona com a residència temporal i amagatall del botí.

Després d’un dispositiu de vigilància i seguiment, els agents van detenir a Barcelona als quatre membres del grup, tots de nacionalitat bosniana. Durant el registre de la nau, es van localitzar més de 3.000 euros en efectiu en moneda de diferents països i, davant la reincidència i gravetat dels delictes, l’empresa que gestiona l’AP-7, Abertis Autopistes, que ha col·laborat en la recerca mitjançant els sistemes de videovigilancia, s’ha presentat com a part perjudicada en el procés.

Els detinguts, que compten amb diversos antecedents, van passar el 5 de novembre a la disposició del jutjat d’instrucció número 3 de Figueres, que ha decretat ordres d’allunyament de l’AP-7 per als principals implicats en el cas.

Publicitat