Un detingut per robar i estafar a un matrimoni d’avançada edat en Alcossebre

L'home s'encarregava de les cures de manteniment del domicili de dues persones d'avançada edat.

La Guàrdia Civil ha detingut a un home de 44 anys d’edat com a suposat autor de dos delictes d’estafa i un delicte de robatori en interior d’habitatge sense habitants en la localitat d’Alcossebre.

L’actuació va començar quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement que l’any 2016 un home que s’encarregava de les cures de manteniment del domicili de dues persones d’avançada edat, mitjançant l’engany, l’abús de confiança, aprofitant-se de la bona fe de les seues víctimes i de la relació pròxima que els unia, els va sol·licitar 10.000 euros amb motiu d’una operació molt delicada a la qual s’havia de sotmetre el seu sogre.

Posteriorment l’any 2017 i valent-se del mateix engany, els va tornar a demanar en este cas la quantitat de 7.000 euros, argumentant que l’anterior operació no havia eixit bé i necessitaven realitzar-li una nova.

En tots dos casos, el matrimoni li va facilitar la quantitat sol·licitada, sense rebre posteriorment cap devolució dels diners prestats. El 31 de desembre de 2019, el mateix home sent coneixedor que el domicili d’estes persones es trobava buit, va accedir a l’interior, arribant a sostraure diners en efectiu, així com diversos objectes de valor.

Pel que la Guàrdia Civil, després de tindre coneixement d’aquests fets, va iniciar una investigació, amb la realització de nombroses perquisicions en les quals es va descobrir que amb els diners havia realitzat nombroses reformes en el seu domicili, així com la connexió entre tots dos delictes, que van ser perpetrats per la mateixa persona, la qual cosa va donar com a resultat la detenció d’un home de 44 anys com a suposat autor de dos delictes d’estafa i un delicte de robatori en interior d’habitatge sense habitants.

El detingut juntament amb les diligències instruïdes han sigut posats a la disposició de els Jutjats de Vinaròs. L’actuació ha sigut efectuada per efectius de la Guàrdia Civil d’Alcalá de Xivert i Alcossebre.

CatalanSpanish