Sis detinguts per robar en restaurants de Simat de la Valldigna, Benetússer, Alfafar i Massalavés

La Guàrdia Civil ha detingut a sis persones que utilitzaven escopetes de canons retallats i ganivets per a robar en establiments hostalers i en habitatges particulars en les localitats de Simat de la Valldigna, Benetússer, Alfafar i Massalavés, totes elles en la província de València. Les recerques es van iniciar arran d’un robatori amb violència i intimidació en un restaurant d’Alfafar, comés per part de tres individus, els qui van emprar una escopeta retallada i dos ganivets per a intimidar als empleats i sostraure 1.500 euros de la recaptació i dos telèfons mòbils.

Les tres persones van fugir posteriorment a tota velocitat en un vehicle de color gris, ocupat per un quart individu, han informat fonts de la Guàrdia Civil en un comunicat.
Es va iniciar llavors l’operació “Chamelo” per part de l’Equip de Policia Judicial d’Alfafar i van començar les recerques i apilament d’indicis incriminatoris per a identificar i localitzar als autors, així com els instruments emprats per ells, i recuperar els efectes sostrets.
Una vegada analitzat el modus operandi i en col·laboració amb l’Equip de la Policia Judicial de Sueca, així com amb la col·laboració d’agents de Guàrdia Civil de Carlet, es va establir la possible autoria d’un altre fet delictiu de similar tipologia.

Es tractava d’un robatori amb violència ocorregut el passat dia 3 en un restaurant de Massalavés, en el qual també van emprar “extrema violència” doncs a més d’utilitzar una escopeta retallada i ganivets, un dels presumptes autors va intentar apunyalar a un client que es trobava en el lloc. En este assalt van sostraure la recaptació (2.000 euros), a més de tres telèfons mòbils més.

L’operació va culminar amb la detenció de sis persones, cinc homes i una dona, d’edats compreses entre els 20 i els 37 anys, com a presumptes autors, en diferent grau, dels delictes de robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d’armes, trencament de condemna i robatori amb força en les coses i encobriment.

En total s’han esclarit tres delictes de robatori amb violència i un de robatori amb força en bars i domicilis de Simat de la Valldigna, Benetússer, Alfafar i Massalavés. També s’han esclarit dos delictes de trencament de condemna, ja que un dels presumptes autors estava complint pena de localització permanent domiciliària; a més d’un delicte de tinença il·lícita d’armes i un altre d’encobriment. Segons les mateixes fonts, els detinguts accedien als establiments encaputxats i utilitzant peces d’ocultació per a no ser reconeguts i portant armes de foc i armes blanques per a atemorir a les mates i així poder sostraure la recaptació.

Els agents van realitzar tres registres domiciliaris simultanis en les localitats de Benimodo, Alfarb i Llombai, en els quals van recuperar tant l’escopeta retallada empleada en els fets delictius com un altre pendent d’estudi, dos ganivets de grans dimensions, peces de vestir, part de la recaptació i el cotxe utilitzat per a cometre els delictes. Com a continuació de les recerques que s’han seguit, s’ha pogut esclarir l’origen d’esta arma i ganivets, que figurava sostreta en un robatori amb força en un habitatge de Simat de la Valldigna, amb data 28 de març de 2018.

Les diligències instruïdes han sigut lliurades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció número 2 de Catarroja (València).

ValenciàEspañol