Un detingut pel robatori de 14 escultures en un local públic de Nules

Les figures recuperades estan valorades en uns 50.000 euros.

La Guàrdia Civil de Borriana ha detingut a un home de 51 anys, com a presumpte autor d’un delicte de furt, fet ocorregut en la localitat de Nules, entre els mesos d’abril i maig de 2019.

Els fets van ser denunciats en la Caserna de la Guàrdia Civil de Nules, el juny de 2019, on la víctima va manifestar que li havien sostret nombroses escultures egípcies, que el mateix posseïa en la part posterior d’un terreny de la seua propietat, on tenia un conegut restaurant de la localitat.

Estes figures, realitzades per un conegut artista faller fa almenys 15 anys, tenien en aquella època un valor d’uns 50.000 euros, i a causa de la seua grandària i pes (algunes d’elles mesuren més de 4 metres d’altura), necessitarien algun vehicle pesant per al seu trasllat.

No obstant això no va ser fins al passat 5 de maig de 2020, quan es va tindre coneixement que en una finca de la localitat de Borriana, es podrien trobar unes escultures molt semblants a les sostretes.

Després de gestions realitzades, es va esbrinar que les figures es trobaven en una alqueria de la localitat de Borriana, i que probablement corresponien a les denunciades pel perjudicat. Es va contactar amb l’artista faller autor d’estes, al qual se li van remetre fotografies de les efígies localitzades, i va confirmar en visualitzar les imatges, que havien sigut realitzades per este, i més encara, que eren úniques, ja que els motles van ser destruïts després de la seua fabricació, per la qual cosa necessàriament es tractava de les figures sostretes.

Després d’acarar les fotografies realitzades en l’alqueria on van ser trobades les escultures, amb les aportades pel denunciant, es van trobar marques molt característiques en diverses figures, que van acabar per confirmar que es tractava d’estes, per la qual cosa es va procedir a la detenció del propietari de la finca per un suposat delicte de furt, qui en un primer moment va afirmar que les figures trobades en la seua finca serien
propietat del seu pare ja mort, i posteriorment va manifestar desconéixer com havien arribat a la seua propietat.

El detingut juntament amb les diligències instruïdes ha sigut posat a la disposició dels Jutjats de Nules. Les figures han sigut entregades al seu legítim amo.

L’actuació ha sigut efectuada per efectius de la Guàrdia Civil de Borriana.CatalanSpanish