Investiguen a 41 persones pel robatori de 20 tones de garrofa a la Ribera Alta

La Guàrdia Civil de l'Equip Roca de Sueca ha investigat a 41 persones per la seua presumpta implicació en els delictes de furt, apropiació indeguda i falsedat documental.

La Guàrdia Civil en l’operació “NACAS20” realitzada per l’Equip Roca de Sueca dins del Pla Nacional contra les sostraccions agrícoles i ramaderes, amb la finalitat d’impedir o reduir l’activitat delictiva en estos sectors, ha esclarit la sostracció de més de 20 tones de garrofa.

En esta operació es van desenvolupar una sèrie d’investigacions per a donar resposta a l’activitat delictiva que es produeix en la temporada de recol·lecció de la garrofa, entre els mesos de setembre i octubre, a la Comarca de la Ribera Alta.

Es va iniciar amb la realització d’inspeccions en establiments dedicats a la compra de garrofa per a la indústria, a fi de controlar la seua lícita procedència del producte comercialitzat, mitjançant anàlisi dels documents d’acompanyament i traçabilitat agraris (D.A.T.A) entregats, comprant la veracitat de les dades que consten en estos.

Al mateix temps es va intensificar la vigilància de les zones en les quals situen les explotacions agrícoles que han sigut o són susceptibles de ser objecte de furts, a conseqüència d’haver recaptat informació a través de les entrevistes realitzades amb diversos propietaris i perjudicats d’estos fets.

Després d’examinar exhaustivament tots els referits documents (D.A.T.A.), sent al voltant d’un miler, pertanyents a les empreses de compra situades en les localitats d’Alfarp, Llombai i Montroi, es va esbrinar que d’estos, 180 dels provinents de diverses vendes realitzades en estos magatzems, es trobaven falsificats en part o la seua totalitat per a així d’esta manera utilitzar-lo com a mitjà per a poder introduir el producte d’una forma il·lícita en els citats magatzems, sense causar sospita dels responsables d’estos magatzems.

A conseqüència de l’anterior s’inicia una sèrie d’investigacions i seguiments de les vendes realitzades per les persones encartades en la present Operació, a fi d’esbrinar la procedència de la garrofa.

Com a resultat a les gestions practicades durant el procés del desenvolupament de l’Operació, s’ha procedit a la investigació de 41 persones, de diverses nacionalitats, com a presumptes autors dels delictes de furt, apropiació indeguda i falsedat documental i es van esclarir 23 fets delictius, en els quals s’havien sostret un total de 20.034 quilograms de garrofa, amb un valor econòmic, en el mercat de 12.000 euros.

Estes actuacions se sumen a les ja realitzades de manera contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.
Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Picassent i Carlet.

CatalanSpanish