Investiguen a un grup criminal per robatoris a la Marina Alta i Baixa

D'altra banda, l'Equip ROCA de Calp ha realitzat una altra operació en la qual s'ha investigat a 5 homes, relacionats amb la sostracció de 3.600 kgs d'alvocat.

La Guàrdia Civil investiga a un grup criminal format per tres persones, dedicat al robatori en habitatges i obres en construcció, i especialitzat en el furt de bicicletes. Se’ls atribueixen 42 delictes, pels quals haurien sostret objectes valorats en 60.000 euros.

En una altra operació, desenvolupada en la zona de Callosa d’Ensarrià i Polop de la Marina, s’ha investigat a cinc homes, pel furt i/o robatori de 3.600 quilos d’alvocats, valorats en 12.000 euros.

Actuació contra els robatoris en habitatges de la marina Alta i Baixa

Agents de l’Equip de ROCA de la Guàrdia Civil de Calp, encarregats d’investigar els delictes comesos en l’àmbit rural, han aconseguit esclarir 42 delictes de robatoris i furts, comesos en habitatges d’urbanitzacions aïllades i obres en construcció de les localitats de Calp, Benissa, Moraira, Altea i Callosa d’Ensarrià.

Els investigadors van analitzar la manera de conducta dels autors, els qui solien aprofitar les hores de menys trànsit dels residents per a accedir a l’interior dels habitatges, de les quals sostreien objectes que pogueren tindre una eixida fàcil en el mercat, com a eines o bicicletes. Estes últimes, les robaven forçant el cadenat al qual estigueren subjectes o, si era necessari, escalant per les façanes dels edificis per a portar-li-les dels balcons.

En dies posteriors, acudien a rastres de segona mà dels municipis de la Marina Alta i Baixa per a vendre-les i aconseguir diners en efectiu. Però estos individus no exposaven directament al públic els objectes robats, sinó que els amagaven en un bany de minusvàlids, del qual havien aconseguit una clau, i d’allí els anaven traient a demanda del comprador.

Finalment, la Guàrdia Civil va investigar als tres presumptes autors, dos homes i una dona pertanyents a un mateix clan, per 42 delictes de robatoris amb força i/o furts d’objectes valorats en uns 60.000 euros, i un delicte de pertinença a grup criminal.

Gran part del sostret va ser recuperat gràcies a les diferents intervencions que van realitzar els agents en els mercats ambulants, i ja han sigut retornats als seus legítims propietaris.

Altres cinc investigats per la sostracció de més de 3 tones d’alvocats

D’altra banda, l’Equip ROCA de Calp ha realitzat una altra operació en la qual s’ha investigat a 5 homes, relacionats amb la sostracció de 3.600 kgs d’alvocat.

En esta ocasió, les primeres indagacions es van iniciar el mes de setembre del 2019, i apuntaven cap al terme municipal de Polop com el lloc d’assentament dels possibles autors.
Des d’allí es traslladaven en les seues furgonetes fins als cultius, on trencaven els reixats delimitadors, o les saltaven, per a sostraure el fruit de l’arbre.

Per al transport utilitzaven les caixes que el mateix agricultor tenia en el terreny, i les portaven a una finca on les emmagatzemaven fins que els pogueren donar eixida en el mercat negre.

Als cinc presumptes autors, ja investigats per la Guàrdia Civil, se’ls atribueix un total d’11 delictes contra el patrimoni, pels quals haurien sostret més de 3 tones i mitja d’alvocat, valorades en més de 12.000 euros.

CatalanSpanish