Roben un calze del segle XVII en l’església de la Merced de Borriana

El calze té un gran valor simbòlic per als fidels que regenten el temple, ja que és una de les poques peces que han perdurat en el temps

Dimecres passat va ser robar a Borriana el calze de l’església de la Merced. Una valuosa peça d’orfebreria que està realitzada en plata i plata sobredaurada. A més a més, és fàcilment identificable, ja que aquesta peça conté en la base la inscripció ‘’soy del convento de la Merced de Burriana’’, al costat del nom de la persona que va donar la copa i la data d’entrega.

Per un altre lloc, el gran valor d’aquest objecte litúrgic, més enllà de la seua composició, deriva de l’antiguitat de la peça. En concret, aquest calze va ser forjat en el segle XVII i és un dels pocs objectes que pertanyen a l’església de Borriana que no es va perdre fruit dels conflictes bèl·lics.

La preocupació del vicari de l’església i dels fidels, ha portat a terme la mobilització dels usuaris de Facebook per tal d’evitar que aquesta peça de gran valor acabe sent venuda a joieries, antiquaris, col·leccionistes particulars o tendes de compra d’or i altres metalls. La denuncia ja està posada i s’espera que junt amb la mobilització de les xarxes socials la peça acabe trobant-se.

CatalanSpanish