27.3 C
Valencia

El Govern de Rocafort elimina el valencià dels rètols del poble i de les comunicacions oficials, incomplint la Llei

L'ús normal i oficial del valencià és reconegut per l'Estatut d'autonomia de la Comunitat Valenciana.

- Publicitat -AVL

El Govern de Rocafort ha eliminat el valencià dels rètols del poble i de les comunicacions dels seus diferents canals oficials (web, xarxes socials i Whatsapp), incomplint l’Estatut d’autonomia de la Comunitat Valenciana i la Llei 4/1983 d’Ús i Ensenyament del Valencià, que estableixen el valencià com a llengua oficial del nostre territori i l’obligació de les administracions locals de fomentar el seu ús.

Des de Compromís Rocafort denunciem esta discriminació i menyspreu davant la nostra llengua i les persones valencianoparlants, a qui s’exclou d’una relació normal amb la seua administració local. Per això, reclamem a l’Ajuntament i a la regidora responsable de Promoció Lingüística, Rosario Marco, que complisquen la llei i utilitzen el valencià com a llengua oficial de l’Ajuntament, tant en els nous rètols de trànsit col·locats este cap de setmana com en els seus canals oficials de comunicació, ja que en l’any de legislatura d’este Govern les informacions als ciutadans han sigut només en castellà.

L’ús normal i oficial del valencià és reconegut per l’Estatut d’autonomia de la Comunitat Valenciana. El seu capítol 6 estableix, entre altres punts, que “1. La llengua pròpia de la Comunitat Valenciana és el valencià (…) 4. Ningú no podrà ser discriminat per raó de la seua llengua. 5. S’atorgarà especial protecció i respecte a la recuperació del valencià”.

Així mateix, el foment de la nostra llengua pròpia és una obligació de les institucions públiques recollida en la Llei 4/1983 d’Ús i Ensenyament del valencià, que estableix el valencià com a llengua oficial de la Comunitat Valenciana, i per tant també de l’Administració local. A més a més, l’article 28 d’esta Llei d’ús determina que els ens públics, com ara l’Ajuntament de Rocafort, han de fomentar l’ús del valencià en totes les activitats administratives dels seus òrgans.

Des de Compromís Rocafort confiem en la responsabilitat i en la sensibilitat del Govern local, com a representants d’una institució pública, per a rectificar esta situació i garantir els drets del valencià i dels valencianoparlants.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,708FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València conclou els plans d’inundacions per als municipis amb risc màxim

Amb la incorporació de Benimuslem i Sollana, totes les localitats de menys de 5.000 habitants considerades de màxim risc compten ja amb un pla per a saber actuar en cas d'inundació.

Puig anuncia una paga extra per als sanitaris

També hi haurà una pròrroga de sis mesos dels contractes i més consultes obertes a la vesprada.

Borriana abona més de 200.000 euros de despeses extraordinàries a empreses i autònoms

També ha incrementat el finançament destinat als convenis de col·laboració amb entitats socials que han reforçat les ajudes pel coronavirus, i ha duplicat la partida d'ajudes socials.

L’Ajuntament ja ha pagat 454 ajudes als autònoms d’Onda per valor de 675.000 euros

El Pla Municipal d'Impuls als Autònoms suma un total d'un milió d'euros.

El dia 22 transport gratuït en Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i MetroBus

Amb motiu d'esta celebració inclosa en la Setmana Europea de la Mobilitat, els transports autonòmics obrin les seues portes tot el dia.
- Advertisement -

: Valencià